Givmilda personer som har för vana att ge bort digitala presenter via Steam har anledning att klicka vidare till ett blogginlägg signerad Valve. Inlägget beskriver nämligen hur systemet för gåvor i Steam har förändrats.

Att skicka en gåva via Steam innebär att direkt skicka en produkt till mottagaren vid köp. Presenter via e-mail samt"gift to inventory"-alternativet har försvunnit. Det är enklare att köpa en gåva med god framförhållning och schemalägga "leveransen" flera månader fram i tiden. Om mottagaren avböjer gåvan får köparen automatiskt pengarna tillbaka.

En annan förändring gäller prissättning i olika regioner. Det är inte längre möjligt att skicka gåvor mellan regioner med stora prisskillnader.

Redan existerande gåvor påverkas inte av förändringarna.

Intressant, har du något belägg för detta? Jag och väldigt många i min bekantskapskrets köper oftast via sidor som exempelvis kinguin. Och då ibland "steamgåvor", har inte en enda gång råkat ut för att något deaktiverats. Och om det är en "stor" andel... 05/05 Du har ju sidor som http://www.dlcompare.com/ som kollar gråzonssidor och sen finns https://isthereanydeal.com/ som kollar de som är officiella. Dessutom finns det ett plug-in till steam i läsaren http://www.enhancedsteam.com/ som jämför priset. Kanske... 05/05 Mm, så är det fortfarande. En kompis var bosatt i Norge så han köpte våra spel när vi skulle spela. Han betalade typ 20% mindre än vi i Sverige. 05/05 Trist drag som gör allt dyrare för alla. 05/05 så sidan steamgifts om man vinner ett spel kommer inte funka längre alltså? vann nyligen ett spel värt ändå 50$... 05/05 Nu hittar jag inte längre den sidan men fanns en sida som jämförde priserna på steam i alla valutor och det gick alltid att hitta stora variationer. Vi svenskar som handlar i EUR betalade mer för våra spel än norrmännen som handlar i NOK (så var det iaf... 05/05 Vart köper man billigast? Fungerar spelen sedan när du går över till normal? Är inte så värst kunnig, därför jag undrar. 05/05 Det bästa vore att man som utvecklare inte kan trycka nycklar hej vilt (sätt en gräns på kanske 50 eller 100 i veckan bara). Folk tycker det är bra att man kan köpa billiga steamspel på ANDRA sidor, sedan tycker samma personer att steam borde få lite... 04/05 Det blir mindre frihet för konsumenten vad man kan göra med sina spel, innan hade jag iallafall lite frihet vad jag kunde göra med mina spel innan jag la till dem i biblioteket, Om detta är för att bekämpa gråzonsnycklar så är de en klumpig uppdatering... 04/05 Kör Vpn så kunde inte bry mig mindre 04/05
Skicka en rättelse