Förra veckan avslöjade Blizzard att deras online-shooter Overwatch har lockat till sig över 30 miljoner spelare. Alla dessa bör inte ses som aktiva, men det är ändå en imponerande siffra för ett helt nytt varumärke som funnits knappt ett år på marknaden.

Och med sådana fina säljsiffror kommer det (föga överraskande) också väldigt fin ekonomi. Activision Blizzard meddelar att de tjänat över en miljard dollar på spelet. Den svindlande summan inkluderar såväl sålda spel som loot-lådorna med kosmetiska prylar.

Overwatch är även Blizzards "snabbast växande nya varumärke". Inte illa det heller.

Via Polygon.

@employed: Exakt! Syftar till denna typen av skitspel, där du repeterar samma sak om och om igen. Stopp=Död!!!! 09/05 Jag begränsar mig inte bara till SP-spel, menade mer Story Mode, Coop-story kör jag mer än gärna (men det är ju oftast singleplayer-läge med möjlighet att köras av flera spelare samtidigt), men ren multiplayer mot andra spelare eller bara AI tilltalar... 09/05 Just det, och detta växer då snabbare än vad de gjorde när de var nya, på 90-talet. 08/05 @Ahris: nice att du haft ett års uppehåll när spelet släpptes 24e maj 2016? :) Har även för mig det tog nån månad eller två innan season 1 startade oxå... 06/05 Nästan ingen risk alls för hade spelet varit dåligt hade Booby Kotic aldrig låtit spelets släppas. Då hade han tagit in folk från Activision som hade fått hjälpa till. Skulle inte förvåna mig om dom gjort det under utvecklingen. 06/05 Tråkigt att du begränsar dina spelval till enbart SP spel. Finns ju MP spel med kampanjer också likt Halo, L4D mm. Det ska tilläggas att OW har även de nu en bana där man spelar mot AIn. Förstår verkligen inte vad du menar för spel. I OW måste man vara... 06/05 Lite av hero shooters motsvarighet till Call of Duty 06/05 Fasligt tråkigt att höra. Dessa 1,2,3, bang, stopp, 1,2,3, stopp, 1,2,3, swipz, stopp, end spel!? Satan vad tråkiga spel, likadan skit, det ena efter det andra. Som att kasta pil på en tavla, om och om igen. Herre min skapare????, vad fan är detta???... 06/05 Helt ointresserad efter att ha testat betan. Kul för Blizzard att jag hör till en minoritet. 06/05 Dels fyller det ett hål som har funnits sedan 90-talet och samtidigt tilltalar det spelare från alla FPS-genrer, det finns så många olika karaktärer att alla kan hitta något som passar deras stil. En del är tex. fantastiska på att manövrera men inte så... 05/05
Skicka en rättelse