Den tidigare sydkoreanska presidenten Park Geun-hye tvingades avgå och därför stundar nu ett nyval i landet. Vi har tidigare rapporterat om kandidaten Moon Jae-in som använde Starcraft: Brood War för att föra ut sitt budskap till de sydkoreanska väljarna. Nu har det visat sig att även kandidaten Sim Sang-jung använder en liknande taktik, fast med Blizzard-spelet Overwatch.

Det är konceptet med "play of the game" från spelet som används i ett filmklipp. Syftet är att visa hur Sang-jun äger politiska meningsmotståndare med dräpande kommentarer. Vi förstår inte ett skvatt av vad som sägs, men kan uppskatta humorn ändå.

Via Kotaku.

Lustigt att det ofta ska vara dom mest kriminella i samhället som tycker att SD inte är hårda nog. I min värld är det så iaf dom med "problem" på olika sätt skyler många fel på dom som är svagare i samhället en dom själva. Den själviska sidan slutar oft... 07/05 @FuzioN: Det är inte bättre politik i Korea. Det var bara ett filmklipp som samlade ett antal gånger hon fått folk på fall. "Sydkoreas parliament har röstat för att president Park Geun-hye ska ställas inför riksrätt efter en korruptionsskandal." https:/... 06/05 Man märker ju det är bättre politik i det landet när politiker som har fel utan att backa upp saker håller tyst och ser sig som förlorare. I sverige ljuger politiker höger och vänster om dom har fel, bra exempel när annie lööf blir rå ägd i varje saklig... 06/05 Då föreslår jag att du faktiskt kollar på de politiska debatter som förs. Det är inga nådiga retoriska käftsmällar som delas ut till både höger, vänster och mittemellan. Detta är avsnitt ett av åtta och är partiernas tal i Almedalen. Börja där som mjuks... 06/05 HAHA.. Undrar hur det skulle vart med svensk politik istället... skulle nog jämfört det med parti ms-röj.... 06/05 Underbart :D 06/05 Synd att hon inte använde ulten bara :( 06/05 Häftigt! Bör fungera, med tanke på vår tids intellektuella status är så förankrad med fakta och kunnighet, mot en bättre värld. Ett bra tilltag av stort allvar vilket medborgarna tycker om! Och med tanke på att medier med "vänner" mycket väl är medvetna... 06/05 Jag lyckades få igång engelska subs men vet ej hur korrekta dom är :D Om man trycker på inställningar till videon och trycker på undertexter-> översätt automatiskt, då kommer en lista upp med olika alternativ på språk och då tog jag engelska. edit: man... 05/05 Vore jag skapare skulle jag fördöma och försöka stoppa användandet på alla vis. Oavsett parti. 05/05
Skicka en rättelse