2016 var ett ovanligt lugnt år för Assassin's Creed då spelserien tog en paus. "Paus" på Ubisoftspråk innebar dock ändå en risad film, en Ezio-samling i HD, ett par spinoff-titlar och så vidare. Någon ny del i huvudserien fick vi dock inte, och det var första gången det hände sedan 2008 då vi hade spelat originalet och ihärdigt väntade på Assassin's Creed II.

Ubisoft sa i höstas att uppföljaren ska revolutionera serien och att den inte nödvändigtvis släpps under 2017. Enligt källor till Wwg blir det dock en höstrelease för Assassin's Creed Origins.

Japp, om vi ska tro källorna blir namnet inte det tidigare omsusade Assassin's Creed Empire, men du gör rätt i att ta allt med en nypa salt. Enligt samma källor ska spelet utannonseras under E3 och releasen ska sedan ske under den alltjämt heta spelhösten. Vi får väl se.

Det ska röra sig om en stor, öppen värld och ska äga rum i forntida Egypten. Där ska vi undersöka assassinorderns uppkomst tillsammans med två huvudpersoner, en manlig och en kvinnlig assassin (vilket gjordes redan med hyfsad framgång i Assassin's Creed Syndicate). Det ska vara mindre linjärt än tidigare delar i serien och ska lägga fokus på mer utforskande än tidigare. En utvecklarkälla liknar det vid Skyrim. Internt ska man hittills vara väldigt nöjd med utvecklingen.

Man ska dessutom kunna röra sig bortom Egypten, möjligen ända till Grekland. Då faller det sig naturligt att man får utforska Medelhavet via skepp, ett tilltag som debuterade i Assassin's Creed III och förädlades i Black Flag. E3 inleds om drygt en månad och då får vi se om detta stämmer.

Fotnot: Bilden är en konceptbild från Unity. Något bildbevis för Empire/Origins finns inte. Än.