Oväntad vändning i fotbollsbråket: Konami sluter avtal med Diego Maradona.

Det såg ut att bli en rättslig holmgång mellan fotbollslegendaren Diego Maradona och (inte längre lika legendariska) speljätten Konami. Maradona tyckte inte om att PES 2017 har en karaktär som fysiskt liknar honom och som dessutom heter Maradona. En stämningsansökan lämnades in.

Konami lät sig dock inte skrämmas och menade att man höll sig inom ramen för avtalet.

Nu kommer emellertid en lycklig slutpunkt (?) på historien. De båda parterna ska enligt El Eco ha gjort upp utanför rätten. Konami ska ha gått med på att ge Maradona en okänd summa pengar för hans PES 2017-medverkan. Som om inte detta vore nog har legendaren även skrivit under ett kontrakt för att bli ambassadör för PES ända till 2020.

Innebär detta att vi får se honom på omslaget till PES 2018? Oklart, men klart är att Maradona fått mer pengar samtidigt som licensfattiga PES fått ett välkänt ansikte. Delar av pengarna ska Maradona skänka till fotbollsanläggningar på gräsrotsnivå i Argentina. Vackert så.

(Undertecknad hade hoppats att en hacka gått till den alltid så styvmoderligt behandlade pc-versionen av PES, men man kan ju inte få allt.)

Skicka en rättelse