Många fler än som spelade Battlefield 4, säger företaget.

EA har släppt ekonomisk statistik från räkenskapsåret 2017, och där hittas en del intressant information. Bland annat Battlefield 1 hade fler än 19 miljoner spelare vid budgetårets slut, vilket uppges vara en 50-procentig förbättring jämfört med Battlefield 4 under motsvarande (ej specificerad) period.

Hur många exemplar av Battlefield 1 som faktiskt sålts sägs det däremot ingenting om, varken för Battlefield 1 eller andra EA-spel. Men sifferjunikies kan gotta sig med lite annat:

  • EA:s digitala försäljning uppgick till 3 miljarder dollar under räkenskapsåret 2017, en ökning med 20 procent mot året innan. Digitalt stod för 61 procent av nettointäkterna.

  • 21 miljoner spelare har kört Fifa 17.

  • The Sims 4 hade 33 procent fler aktiva spelare per månad under sista kvartalet jämfört med året innan.

  • 162 minuter var den genomsnittliga speltiden för mobilspelet Star Wars: Galaxy of Heroes under årets sista kvartal.

  • EA säger sig vara västvärldens största publicist av spel till PS4 och Xbox One,
    ett påstående som byggs på "tillgängliga källor" och egna uppskattningar.

@Petah: Det är faktiskt oh noes med 3-4 minuter. När man väl joinat ett spel är det 30 sekunder team setup och sen 45 sekunder match setup, utifall det blir en payloadbana. Det är alltså inte ovanligt att det då blir över 5 minuter mellan spelande och... 12/05 @FAMILJEGUFF: Finns folk så det räcker. Just nu hittar jag åtta serverar med 25+ spelare och alla med bra ping. 11/05 Oh noes. Vänta 3 minuter. :( Sen att flera spelar betyder inte per automatik att kön blir snabbare, finns gränser på hur många servrar det finns osv. ;) Hänt flera gånger att kön har blivit längre när fler har spelat. (för mig iallafall) Sen så vet vark... 11/05 Tycker bara det är så förbannat lite spelare online? Är det inte sjukt fattigt med totalt 150k spelare online vid sammanlagd peak, om det sålts 19 mill? Fast det är klart, flera miljoner där är säkert folk som jag som lånat spelet av polare (PS4). Skull... 11/05 Tyvärr så var Battlefield 1 inte något som jag tyckte var jättekul i längden. Jag har kört det en del, själv och med kompisar, men antar jag är för mycket sci-fi kille för att kunna uppskatta det till fullo. Teknologin är inte riktigt där jag vill ha... 11/05 BF1 är helt okej, föredrar dock Bf4. Längtar och hoppas dock nya Cod blir bra.. 11/05 Ja, det är lite tomt ibland i multiplayer för BC2. Men jag spelade senast i förra veckan, då hittade jag en hel del som spelade. 10/05 Han har rätt, det är bättre än BF 2142 och BC2. 10/05 @boba-fett: Hur är det med folk i BC2? Jag försökte komma in i det igen för några år sedan, men det kändes tomt. 10/05 "Battlefield 1" är det första Battlefield som jag inte köpt, (och aldrig kommer att köpa - ever). Ser fram emot "COD:WWII". 10/05
Skicka en rättelse