Kampen för att inte betala för sig går vidare.

Nier Automata är en av årets stora överraskningar, med idel höga betyg och över 1 miljon sålda exemplar första månaden. Också pirater har sniffat upp spelet, något som fått moddaren Kaldaien att rycka ut där kopieringsskyddet Denuvo misslyckats.

Modden FAR (Fix Automata Resolution) ger spelet grafiska förbättringar som 1080p-upplösning, högre framerate och prestandaförbättringar. Men – den känner också av om spelet är crackat, och om så är fallet går spelet inte att starta. Så här skriver mod-skaparen hos Neogaf:

There is now a license that requires a simple SteamAPI validity check. Nothing malicious happens if you fail this check, you're just presented with an infinite license screen that you can click Accept on but since you don't respect licenses the license doesn't respect your click.

Det enda som krävs för att få igång piratversionen är att modden avinstalleras. Ändå har pirater gått i taket och i en nu stängd tråd på Steam-forumet idiotförklarat mod-skaparen och uttryckt ilska i största allänhet, sammanfattar Kotaku. Och eftersom FAR:s källkod är fritt tillgänglig har folk rotat runt i koden och kringgått piratstoppet, för att ändå kunna dra nytta av modden för att köra sina piratade Nier Automata. "Bara man inte betalar för det man vill spela", verkar vara inställningen.

Jag förstår att gliringarna i artikeln är av det retsamma slaget men jag tycker ändå det är värt att påpeka: för många handlar det inte om en ovilja att betala för sig, det handlar om att produkten man vill köpa inte existerar. Kan för övrigt påpeka att... 12/05 @grenadecx: Det är flera sidor som inte pratar om det, dem flesta kollar inte upp piraternas sub-reddit och läser vad dem skriver, men det är ju tur man kan diskutera det på forumet ^^. 11/05 @HeyBoys: Ja okej, då hänger jag med. Tycker det är lite synd att FZ inte grävt vidare om varför folk nu är arga, då det inte alls verkar ha med själva antipiratskyddet som nämns i den citerade texten alls. Det ger en ganska vinklad bild av det hela kan... 11/05 @grenadecx: Haha jao, folk som har installerat modden eller tidigare mods av honom har sparfiler försvunnit från spel dem har ägt på steam men bara om du har ett piratkopierat spel på datorn, och så har cracks från andra spel i försvunnit tomma intet.... 11/05 Enda jag upplevt är att cutscenes kör i 30fps och ibland kan lagga lite men utöver det har spelet flytit på felfritt hela tiden, helt underbart spel tycker jag. 11/05 Nu tappade du nog mig. Som sagt, jag har inte full koll på hela storyn - långt ifrån troligen. Enda anledningen till att jag vet något om detta överhuvudtaget är för att google now helt random visade ett kort till om just det på Steam forumet haha. Säge... 11/05 @grenadecx: Visst får han göra vad han vill med sitt mod men han bryter steam's ToS (Terms of service) genom haft malware i mod filerna som gör att inget piratkopierat funkar genom att den söker igenom hela datorn för att rensa allt crack och ta bort... 11/05 Tror inte jag sätt en enda patch ifrån skaparna, kanske missat något. Hur som helst, PC porten har en del problem vad gäller fps limit, upplösning och cutscenes som är låsta till 30 fps ( här upplever nog flest problem med att cutscenes även kan lagga).... 11/05 Har själv bara skummat lite på kommentarer om detta , spelet skall vara okej för många men bugga ur för vissa konfigurationer av grafikkort och andra småproblem som man då fixar med denna mod. 11/05 @Harakiri: Undrar samma som ovanstående. Kollade på DigitalFoundrys video där de sa att det hade en del problem men tänkte mig att de kanske var patchade vid det här laget? 11/05
Skicka en rättelse