Det verkar kosta att ligga på topp.

Blizzards planer på att starta en professionell liga för Overwatch går trögt. Orsaken är att företaget tar rejält betalt av lagen som vill vara med.

Flera källor med insyn i branschen säger till ESPN.co.uk att Blizzard vill ha 20 miljoner dollar (knappt 180 miljoner kronor) i avgift för franchisen. Det ska också dröja till 2021 innan de deltagande lagen får ta del av intäkterna från ligaspelet, och det krävs att ett antal hemliga villkor är uppfyllda för att utbetalningarna ska bli av, skriver siten. Vidare sägs att om ett lag säljer sin plats i ligan vidare till ett annat lag, tar ligan 25 procent av vinsten.

Det här ska alltså ha fått lag att tveka om sin medverkan i Blizzards officiella Overwatch-turnering. Som jämförelse såldes en plats i League of Legends-turneringen "League Championship Series" för 1,8 miljoner dollar i slutet av förra året, skriver ESPN.

Tilläggas ska att ESPN:s artikel är lite otydlig med om det kostar 20 miljoner per lag eller om det är en kostnad för hela ligan som samtliga detagande lag delar på.

Blizzard har inte svarat på uppgifterna i artikeln.

För varje miljard "tjänad" så är det garanterat närmare en miljard spenderad också. Jag älskar att spela AAA spel och förstår hur dyrt det är att göra dessa, och då nypris runt 400-700 kr mest troligt inte täcker utgifterna för att göra spelet plus fram... 12/05 Blizzard på väg att bli det nya EA :) 12/05 @veckans: visst finns det drag och lånade koncept men att säga att det är en kopia är helt fel. Ungen skulle tex säga att CodMW är en Counter-strike kopia. Behövs det mer MOBA? Marknaden säger ja då folk spelar dessa. 11/05 Greed before need som man sa i WoW 11/05 Tacka vet jag dota2 där man slipper tramsfranchising, och istället är en meritokrati. 11/05 @HappyPie: Är det inte så att det är "TV-rättigheterna" de äger? Svårt att ha en stor liga om du inte har rätt att visa upp spelet eftersom spelutvecklarna äger all grafik/ljud etc i spelet. 11/05 Overwatch nytänkande? Nja, Det är en TF2 kopia och inte så mycket mer. Heartstone då? Ytterligare ett kortspel, Inte nyskapande för fem öre. HotS? Behövdes det verkligen ett till MOBA? Nej men Blizzard grät av att se hur mycket Riot games tjänar varje... 11/05 @veckans: Måste nog ha missat de senaste släppen Blizzard fått ut på marknaden. Overwatch är nog ett av de mer nytänkande fpsen som kommit ut i modern tid. Hade ju likaväl kunnat floppa då den specifika genren inte varit beprövad. Hots har ju även det... 11/05 Föga förvånande då det handlar om ett av de girigaste företagen på spelmarknaden. De har nästan noll nytänkande och tar absolut inga risker när de gör nya spel. Allting ska vara säkra kort som genererar maximal vinst. Trist då de en gång i tiden var en... 11/05 Jag förstår inte riktigt varför Overwatch ska gå på 20 miljoner medan Riot Games kör på 1,8 miljoner dollar. o_O ...självklart jag inte förstår i och för sig då jag inte är delaktig i varken Esport-scenen eller företagandet, men det låter jävligt skevt.... 11/05
Skicka en rättelse