Dataspelsbranschen menar dock att villkoren ofta är bra.

Den svenska spelbranschen fortsätter att växa snabbt och bolag såsom Dice, King och Mojang släpper titlar som spelas av tiotals miljoner. Sveriges Radio rapporterar dock att nio av tio förerag saknar kollektivavtal för sina anställda.

Inget spelbolag i Sverige ville ställa upp på en intervju för reportaget men Per Strömbäck på organisationen Dataspelsbranschen kommenterade. Han menar att konkurrensen kring spelutvecklarkompetens är så pass hård att villkoren ofta är väldigt bra.

Hans Ekström, ombud på fackföbundet Unionen är dock mer kritisk och säger sig ha mött många som är "helt utschasade", vilket får dem att lämna branschen. Det är särskilt bristen på reglerad övertid som uppmärksammas samt att flera bolag saknar tjänstepension.

@oDIRTDIVERo: Jag gick bara på vad det stod i artikeln dvs att de hade inte råd att ha kvar de heltidsanställda pga av kollektivavtalet och där syftade jag på att företaget ville gå med vinst istället med förlust. Du började spåra och lägga in egna tank... 14/05 @Dizzz: vi vänder på det igen, med kollektivavtal kan en anställd utnyttja företaget. Du kankse missförstod lite vad jag menade, jag menade att avtalen är dåligt anpassade för mindre företag och uppenbarligen jättedåligt skrivna för dataspelsbranschen... 14/05 @PurreSnurre: alltså själva avtalen i sig kostar ju inte mycket utan det är va de för med sig i form av tvång. De borde göra dem lite mer som en donkenmeny där man får välja det man vill ha utan att få hela paketet över sig. Löner är en post där avtalen... 14/05 Låter som en sämre deal. I den branschen jag arbetar så har man förhandlat fram 5 veckors semester + 45 timmars extra ledighet per år så att man tekniskt sett har 6 veckors semester, men även har krav den extra ersättningen för övertid, en ersättning... 13/05 Mja, vi har tjänstemän på mitt jobb som inte får betalt när dom jobbar övertid, dom får istället den extra tiden i flex som måste tas utan inom en snar framtid då man inte kan spara tiden särskilt länge. Så de får inte lön på samma sätt, men det får änd... 13/05 Jo, det är lätt att kalla dem tandlösa. Vill du se på starka fack och lagar för arbetare, titta på Frankrike och Tyskland. Tex LAS är tandlös, den är hur lätt som helst att kringgå. Den enda anledningen facken har makt, är för att företagen tillåter det... 13/05 @Makkapakka: Att kalla facken tandlösa skulle jag inte göra, en hel del fack lyckas med mycket bra. Men däremot så har många fack idag svårt att få ihop backning nog för att göra lika mycket som förr i tiden, så de tvingas fokusera på färre punkter. Det... 13/05 Detta trots det är kollektivavtalsvidrigt för de absolut flesta tjänster. Sen om de inte har kollektivavtal, så spelar det ingen roll. Jag tycker själv kollektivavtalsmodellen är förlegad, men facket har bra förmåner så är med ändå. Jag är till och med... 13/05 @adrii: vem har sagt att dom gick back?? Eventuellt kunde dom inte stoppa chefernas fickor fulla i lika hög hastighet, men gick dom back, då hade dom en för dålig affärsmodell. Jag har ingen erfarenhet av att driva företag, men jag har över tio års erfa... 12/05 Det där måste vara den största smörjan jag någonsin läst. Facket hjälper något enormt och är det starkt nog (vilket kräver att många orkar organisera sig) så har det en väldigt hög makt. Problemet är att detta skiljer från bransch till bransch. Facken... 12/05
Skicka en rättelse