Är du sugen på mmo-genren finns det vanligtvis två vägar att gå: fantasy eller ännu mer fantasy. Och kanske också ett par blygsamma vandringsleder med science fiction. Men vilda västern, då!? Lugn: Wild West Online lastar skutan full med bankrån, bruna bönor och pickadoller.

Spelet beskrivs som open world där pvp (spelare mot spelare) står för huvuddelen av konflikterna. Det ska gå att axla en spännande karriär som sheriff, bandit eller.. gruvarbetare. Ekonomin är spelardriven (det är antagligen här gruvarbetaren kommer in i bilden) och det ska finnas ett system för crafting.

Bryter någon mot lagen tilldelas man stjärnor efter samma modell som Grand Theft Auto-spelen. Skillnaden är att i Wild West Online är det inte artificiell intelligens som försöker haffa dig, utan andra spelare. Ett tjuv och polis-koncept som för övrigt får oss att minnas det gamla APB: All Points Bulletin (numera APB Reloaded).

Wild West Online ska släppas senare i år. I slutet av den här månaden ska en Kickstarter-kampanj lanseras och vi lär få veta mer om spelet då. Projektet är dock redan finansierat och crowdfunding-försöket är endast för att säkra pengar till fler funktioner.

För mer information rekommenderar vi vidare läsning hos PC Gamer. Officiella sajten är minimalistiskt inredd men bjuder på ett gäng ökendammiga bilder.

Host Star Citizen host. He he, näeh, det var kanske lite elakt. Jo, ett spel som inte har traditionellt level-system, eller rent generellt inte är ett traditionellt MMO har en god möjlighet, men det krävs budget för att göra ett MMO och fylla det med... 16/05 Lät som en väldigt realistisk ambition. Indiestudios vars spelidé är något i stil med "visst vore det coolt om man kunde göra allt?" brukar få det körigt under utvecklingen. 15/05 Hmm.. men ska alla ut och skjuta bufflar, björn och varg för att levla? Sen kommer det kännas konstigt när jag skjuter för skada 435 och den andra som är toklevlad skjuter för 3593508202 i damage och man har 2384721084390238409238 i liv så det tar femhu... 15/05 Aldrig fel med western-tema. Kommer det förresten aldrig något nytt "Call of Juarez"? 14/05 Hoppas o tror att detta kommer att bli något stort, ty fantasyspelen passar ju inte alla. Yihaa! 14/05 Jag spelar inte MMO, men det här kan bli det första, hoppas att det blir så bra som det låter. Hade hellre sett ett co-op/SP-spel. 13/05 Bara namnet är oroväckande, "Wild West Online"? Eeehh... Kan bli poppis första året, sen faller det som en sten och servrarna stängs. Oh boy here we go again 13/05 Ouff låter intressant. APB var skit men lägger de till lite rollspelsmöjligheter kan detta nog bli riktigt stort. Konceptet är en guldgruva där de finns mycket att hämta, men ur rätt idé. 12/05 Får hoppas att det inte blir lika stor besvikelse som APB, som hade grym potential... Dras det mer åt EVE:s håll så kan det bli riktigt bra, men tveksamt att utvecklarna vågar gå så långt. 12/05 Behövs mer vilda västern i spelvärlden så jag är lite positiv åtminstone, dock brukar jag ogilla MMO's så... 12/05
Skicka en rättelse