Uppdateringen är live på Steam.

Den första uppdateringen till Arkane Studios actionspel Prey har landat och markerar slutet på ett problem där sparfiler blev korrupta och inte längre kunde laddas. Den här fixen ska inte bara säkerställa att problemet inte dyker upp igen, den lagar också sparfiler som redan drabbats.

En bieffekt av att installera patchen är att ett tidigare exploit som tillät spelare att duplicera material i oändlighet också har skrivits över. Är detta något man vill fortsätta med får man alltså riskera trasiga sparfiler även framöver. Utöver detta fixar patchen även lite annat smått och gott med spelet.

  • Fix to prevent Save games from becoming corrupted. Fix also returns corrupted Save games to uncorrupted state. (Also addresses some additional crashes on map loads.)

  • Hacking during the Power Plant reboot no longer causes the reboot to fail to complete.

  • Fix to prevent the Player from becoming stuck in certain circumstances.

  • Nightmares will now always search for the player once spawned.

  • Saving and Loading PC settings will now save correctly for users with special characters in their Windows usernames.

  • Numerous fixes to GLOO to prevent breaking and bypassing collision, prevent corpses from passing through walls and floors.

  • Updated Recycling to prevent infinite material creation.

  • Fix for occasional combat freeze when attacking Phantoms

  • Kaspar’s objective indicator should no longer disappear.

  • Updates to audio mix to adjust volume of music, audio logs, cutscenes.

Källa: Bethesda

mjoo, litar inte helt på det. såg på Giant Bombs Quick look, och där sa de att PC versionen var något bra, men inte konsollernas 14/05 @makedonii: Det är till viss del fixat i fullversionen. Men kontrollen​ på PS4 är fortfarande inte perfekt. Det är en del drifting och annat som gör att den känns konstigt. Dock inte alls lika dålig som i demot. 14/05 de kan börja med att fixa laggen/responsen på kontrollen, det är helt bedrövligt. testade 1h demot igår på PS4a. 14/05 Jag är så jäkla nöjd med detta spel. Vilken fantastisk atmosfär alltså och stilig grafik på en maxad PC. Bra stämningsfullt ljud. Fräna uppgraderings bara förmågor. Stora detaljerade banor att besöka. Helt klart nöjd. Enda minuset är väl då fienderna. 14/05 Denna typ av fiende kallas för Phantom och är sannerligen så snabb. De dashar snabbt men gör ljud ifrån sig, det ser bättre ut när man aktivt spelar just för att det sällan ges tid för att faktiskt se dem dasha så långt som de gör i denna video, i alla... 14/05 Jag är sugen men har inte spelat något eller sett någon riktig gameplay förutom nån kort trailer för längesen. Är det standard att fienderna är så där snabba i spelet och fan vad fult att den kom glidande i full kareta över golvet utan animering. 14/05 @PsyX: Jag vet vad som saknas, ett raketgevär! Man tröttnar ju på gloo-gun/shotgun efter några timmar :P 14/05 En bra blanding av dessa som inte gör något bättre än dessa 3. Det är en bra place holder tills systemshock 3 kommer. Något saknas i detta spel med det är definitivt ett bra spel. Svårt att sätta fingret på det. 14/05 Tycker det är en bra blandning mellan bioshock, deus ex och dead space. http://i.imgur.com/7Z7Qp6A.gif 14/05
Skicka en rättelse