Vilken version av spelet är bäst?

Det är söndag och åter dags för en ny retrovideo från tekniksajten Digital Foundry. Den här gången är det den legendariska fps-skjutaren Quake II och dess många versioner som hamnar under lupp. Vad som gör videon lite extra speciell är videomaterialet från pc-versionen fångats från Voodo-kort som var aktuella vid spelets release.

Vidare bryts varje portning av Quake II ner i sina beståndsdelar för att på något sitt hitta den version som bäst fångade känslan av originalspelet, en bedrift som många på förhand trodde var omöjlig. Detta och mer i det dryga halvtimmes långa avsnittet som du kan se ovan.

Spelade en hel del Q2 på Fragzones server gibfest! Weapons stay deathmatch. Helt galen action! 16/05 här har ni modpacket också med highres texturer och högre upplösningar och what not för ni som vill göra som jag gjorde och fräshade upp Quake 2 för moderna maskiner. :D quake2xp quakeExpo 2016 Edition (http://quake2xp.sourceforge.net/?p=200) 15/05 Quake 2 såg jag alltid som ID's practical joke, tyckte det var så otroligt dåligt jämfört med Q1. Däremot var Retro-serien riktigt intressant, tror jag plöjde en sju-åtta avsnitt på rad, så tack för tipset :) 15/05 Spelade själv på PII 400Mhz, 64 MB Ram, Voodoo 2 12mb utan problem : ) 15/05 Jag har för mig att de flöt på bra med riva tnt 2 ultra och voodoo 2. 15/05 @enboomer: Banorna kändes inte som Quake utan mer som Halflife, spelet kändes segt. Som sagt älska QW, Q3 och QLive men Q2 och ja lite Q4 för den delen med kändes segare. Påminde mer om HL liksom. 15/05 Jag är nästan glad över att program som xfire/raptr inte existerade när Quake 2 släpptes. Skulle nog bara bli mörkrädd av att se alla timmar man spelat det. Sitta och öva diverse hopp i timmar på Q2DM1-8 bara för att de skulle sitta säkert under matcher... 15/05 Quake 2 var spelet när man började tävla mot varandra lite mera allvarligt, men även de spelet som man uppsmiskad rejält i också. Man hade ingen aning om att personer körde med spikes på karaktärsmodellerna och på raketerna. Man hade också olika ljud... 15/05 @nils45: Nej, kom några rum och några hopp frammåt, kanske kan visa något senare =) Han menar kanske det sättet som dom byggt upp banorna på (många tror HL var först (Q2 kom nästan ett år innan)), samt att det är segare, raketgeväret är ju en ren pest... 15/05 Action Quake var första spelet jag lirade online ordentligt. Hade ju lanat Quake och Quake 2 med moddar som Air Quake innan. Och efter kom ju Half-life och CS Beta nånting punkt nånting. Men AQ var det första. Kommer ihåg när jag blev bannad för "fusk"... 15/05
Skicka en rättelse