Link sägs stå näst på tur i Nintendos smartphone-satsning.

Nintendo är i färd med att göra ett The Legend of Zelda-spel till smartphones, skriver Wall Street Journal (betalvägg). Källor uppger att företaget sannolikt lanserar Animal Crossing till mobiler i slutet av 2017, och därefter är det dags för Link att upptäcka andra hårdvaruvärldar än Nintendos egna.

Nintendo har avböjt att kommentera uppgifterna. Men man är mitt uppe i en mobilspelssatsning, där man släppte Super Mario Run till Ios i december förra året och till Android nu i mars, och nu i februari släpptes Fire Emblem Heroes till båda systemen.

Det finns inga uppgifter om vilken sorts spel det eventuella mobil-Zelda blir, ej heller om hur Nintendo tänker ta betalt för det. Super Mario Run kostar omkring 100 kronor och du kan köra första banan fritt, medan Fire Emblem Heroes är ett free2play med mikrotransaktioner.

Nintendo drar in mer pengar på Fire Emblem Heroes mikrotransaktioner än på Super Mario Runs fasta pris, och det trots att det senare har tio gånger fler nedladdningar. Det talar ganska kraftfullt för ett free2-play-Zelda med mikrotransaktioner.

Skicka en rättelse