Nu vet vem du ska skälla på för att en uppföljare på det obskyra 90-talsspelet bara du förstår.

Spelbranschen består av tusentals företag och genom årtiondena har hundratals gått i konkurs och nya skapats. Varumärken kan därför både byta ägare och hamna i rättighetslimbo ett gäng gånger och för att försöka reda ut vem som äger vad har en ambitiös lista upprättats där tillgångarna hos tio av branschens största företag (och några till) listas.

Det stor snabbt klart att Konami äger flest varumärken, strax över 400 stycken, och att relativt nybildade THQ Nordic sitter på klassiska titlar såsom Delta Force, Söldner och Full Spectrum Warrior.

Vilket lite bortglömd titel skulle du helst se fick en uppföljare?

@jonis: @kivix2: Har ju varit problem med det där IPt att det verkar vara svårt att veta vem som äger det, fast även om du bara gör ett Nolf3 så skulle typ massa företag stämma dig, minns inte hur det var, men Nightdive Studios pratade om detta då dom... 19/05 nu sitter vi ner i båten va... a prehistoric tale hade bäst musik. punkt slut. :) https://www.youtube.com/watch?v=0bzFbrufMyw 19/05 Skämtar herrn? Givetvis är Lotus Turbo Challenge 2 totalt överlägset precis allt i musikväg när det kommer till Amiga! :) Lotus (https://www.youtube.com/watch?v=LQSsq7HCNHw) 19/05 Haha, många gamla titlar man glömt. Men, vad är det för samling ord som står under bilden? Obegriplig mening! 18/05 Dito, samt big box PC-orginalet. Åhh vad jag verkligen vill ha en remake med stöd för online co-op! 17/05 Stämmer, Interplay gick dock ut med att alla deras gamla IP'n är till salu för lite sedan så du kan köpa det om du har gott om pengar. :) En av spelets utvecklare startade en kickstarter för en spirituell uppföljare för ett par år sedan men det gick int... 16/05 Det spelet som jag saknar mest är No One Lives Forever, men det finns inte med på denna listan. Har för mig det är i någonslags rättighetslimbo tyvärr :( Av dom på listan så hade det varit skoj att se ett nytt Heretic/Hexen och kanske ett modernt Comman... 16/05 Jag gjorde gjorde samma sak. 16/05 Öppnar listan, letar efter NOLF eller "No One Lives Forever", hittar ingenting. Inte förvånad. :*( "I.P. Hell" även kallat. Så sorgligt. 16/05 EA äger Little Big Adventure. Hade varit kul med en uppföljare. 16/05
Skicka en rättelse