Ibland är det bra med fysiska exemplar...

I en tid då klassiska spelbutiker krisar och digital spelförsäljning ökar för varje år kan det ändå finnas plats för rediga kartonger fyllda av optisk media. Eller så hade bara Reddit-medlemmen RabbitMix rejäl röta när han av oklar anledning blev beskjuten i sitt hem.

While I was at my desk playing Prey last night I heard a sudden loud pop and the sound of breaking glass. At first I thought a light bulb had burst but soon noticed the cloud of drywall dust in the air and a bullet hole to the left of my monitor.

Som tur var stod hans exemplar av The Elder SCrolls Anthology vid sidan om skärmen, vilket räddade hans liv då kulan stoppades av den rejäla utgåvan. De flesta av cd-skivorna förstördes men Oblivion klarade sig eftersom spelet satt i datorn. Denna smått otroliga historia kunde ha tagit slut där men Bethesda snappade upp inlägget och tio dagar senare dök ett paket upp hos RabbitMix. Där låg en ny samlarutgåva av The Elder Scrolls-serien, signerad av utvecklarna, och en rejäl staty samt en replika på ett lasergevär från Fallut 4 (för självförsvar?).

About a week ago TES saved my life, here's what Bethesda sent me
Avstånd och kaliber spelar mindre roll i mitt resonemang (även om kulhålet indikerar kaliber - man kan ju se ungefär hur stort det är). Det som spelar roll är hur långt in i boxen kulan lyckades komma- man ser ju att materialet deformerats. Den energin... 20/05 Näe, film har inget med saken att göra bara fysiska lagar om energiöverföring. En lätt CD-box rör på sig om de träffas av en kula som tränger in i den/igenom den om boxen inte sitter fast eller har några kilo tegel ovanpå. Det finns en anledning till... 19/05 Expert och expert, men som kuriosa kan jag nämna att jag har två generationer infanterimajorer i generna via pappa och farfar. Jag har varit med på diverse skjutövningar - allt från tävlingspistol till granatkastare. En kula, även så liten som .22 har... 19/05 Om något kommer från film och spel är det tanken på att boxen skulle skydda mot en kula överhuvudtaget. Killen kanske skulle slänga sig över ett vält bord och ta skydd när han ändå höll på? 19/05 Måste ha varit en second gunman med i det här! 19/05 Äsch, det här är ju bara ett PR-trick så Bethesda ska återfå lite goodwill efter deras tjafs med Praey for the Gods-utvecklarna. ;) 19/05 Japp, alla högt utbildade av spel och film :) 19/05 Inte första gången Bethesda gör något sånt här faktiskt. Var en kille som skickade 2000 kapsyler till Bethesda och fick Fallout 3 gratis :) https://www.gamespot.com/articles/fallout-fan-who-sent-2000-bottle-caps-to-bethesda-/1100-6428452/ 18/05 Oj vad många vapenexperter det fanns här inne då helt plötsligt. 18/05 Till er som diskuterar vad kulan kan stoppas av och inte, kulfan hade ju gått igenom en vägg först också? (såg ut som ett litet hål också), inte så märkvärdigt att den stoppas av lite extra motstånd då. 18/05
Skicka en rättelse