Nästa Battlefield 1-banpaketet introducerar ryska trupper.

Igår kväll släppte Dice den första bilden från nästa banpaket till Battlefield 1, döpt till In the Name of the Tsar och som namnet antyder ligger den ryska fronten i fokus. Denna gång kommer dock diskussionerna inte kretsa kring att Dice släpper ännu ett banpaket med en prislapp utan att det är en kvinna som frontar det.

Denna välkomna nyhet har historisk anknytning i de ryska kvinnliga bataljoner som formades i landet kring 1917 efter att soldaten Maria Bochkareva, som redan tjänstgjort i armén i tre år, bad regeringen om att få forma en militär gren bestående av endast kvinnor. Den första fick namnet 1st Russian Women's Battalion of Death och inspirerade flera andra som sedan deltog i första världskriget, om än i väldigt liten skala.

In the Name of the Tsar kommer vara spelbart på EA Play i juni och ska sedan släppas senare i augusti.

Önskar att jag kunde säga att jag kände till henne innan jag började gräva bakgrunden till banpaketet. Dock väldigt intressant, som du säger. 24/05 Tycker du förtjänar en eloge som känner till Bochkareva, det är det inte alla som gör. Jag äger faktiskt en översättning av hennes självbiografi som är en väldans massa år gammal. Den modiga kvinnans dagar tog dessvärre slut då hon arkebuserades av bols... 24/05 Hur menar du nu? På vilket sätt är detta krigsspel mer respektlöst än andra? Jag kan absolut se de moraliska implikationerna av att använda sig av historiska krig som fokus för kommersiell underhållning, men förstår inte vad Battlefield 1 gör som är så... 24/05 Battlefield 1 står sig som ett av tidernas mest respektlösa verk baserat på historia och det fullkomligt pissar på de miljoner män som dog i historiens kanske värsta krig. DICE borde skämmas. 24/05 Haha så måste hon vara jättesnygg också. Lite roligt när man jämför hur de ser ut på Westies video. 23/05 @Nightsorrow: Den historiska relevansen är försvinnande liten egentligen. Vi snackar ändå långt mindre än en procent av de stridande. Med det sagt: bf1 kan inte direkt skryta med sin historiska precision. Då är ju vapnen osv en mycket större nagel i öga... 23/05 Är väl fullständigt rimligt? Vill man ha någon form av historisk relevans i sitt spel, så bör man ju ha med kvinnliga soldater när det stämmer med historien. På samma sätt så bör man inte ha det när det inte stämmer med historien. 23/05 Premium Friends var väl tidsbegränsat och är borta nu? Jag kunde iaf inte spela nya banorna med polarna häromdagen. Edit: Och nu funkar Premium Friends igen efter att inte funkat på en vecka eller så. 23/05 Fast nu började allt med din projicering. 23/05 @Tomas Helenius: 2 fel gör inte ett rätt :) 23/05
Skicka en rättelse