Mindre intäkter eller fullbordad flytt till utlandet?

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har sedan flera år tillbaka bott i England men har haft kvar sitt företag Pewdie Productions AB i Sverige. Enligt det senaste bokslutet (2015) hade det ett kapital på 128,9 miljoner kronor och omsatte drygt 78 miljoner kronor. Nu har han dock skruvat ner prognosen för bolaget, från en omsättningsstorlek på 20-49,9 miljoner kr till 10-19,9 miljoner kr.

Det dröjer till i juli innan vi kan läsa bokslutet för 2016 och det kan finnas flera anledningar till varför omsättningen justerats ned. Ett alternativ är såklart att intäkterna faktiskt minskat, något Kjellberg själv har berört när han pratat om att hans videos får färre visningar än förr. Trots att hans kanal nu har över 55 miljoner prenumeranter.

Det kan också röra sig om att han startat ett nytt företag, antingen i Sverige men kanske mest troligt utomlands, och att det svenska bolaget därför inte kommer ha lika stor omsättning. Kjellberg flyttade från Sverige för snart 4 år sedan.

Vi har kontaktat hans revisor för vidare information men vi gissar att kommentaren blir "inga kommentarer".

Skulle kunna tänk mig att flytta till Japan, synd att de inte vill ha mig boende i landet. Har dock full förståelse för det. 26/05 Finland, Japan, Syd Korea, Österrike, Schweiz, Nya Zeeland, Australien?, vissa delstater i USA norr över! Lycka till! 26/05 Syrien. Bli lojalist och sök till republikanska gardet. :) 26/05 Något land du rekommenderar? Men ärligt talat så är jag sjukt trött på Sverige, funderat rejält sista tiden om jag ens kan tänka mig att leva resten av livet här :/ 26/05 @Gen: Så vet du om du är drabbad! 24/05 Flytta! Dina skattepengar kommer knappast gå till mor din ändå, då hon efter ett långt och plikttroget liv behöver ta ut sin ränta, dom går åt mer exotiska övningar som bekant. Svensken eller narcissisten som vi säger, vet väl, att fötter i myllan inte... 24/05 Jag ser det som så att om man betalar mindre skatt har man mer pengar över att skänka till välgörenhet eller på andra sätt försöka förbättra världen med. Då kan man lägga pengarna på det man tycker är viktigt istället för att behöva tvångsfinansiera div... 24/05 Eller "Kaos! Pewdiepies intäkter rasar - internet kastar in handduken." :) 24/05 Men snälla någon, du kan lika gärna jämföra med nordkorea. Var är välfärden du snackar om förresten? Jag förstår inte. Har ingen erfarenhet av den underbara och utbredda välfärden alla snackar om. Bara historier om långt under existensminimum etc. "Men... 24/05 Rubriken är väl i princip så uppenbar över vad artikeln handlar om som är möjligt? Vad skulle du vilja ändra den till? 24/05
Skicka en rättelse