Under E3-mässan för två år sedan fick vi veta att en remake av tokhyllade Final Fantasy VII är i görningen. Alla som hoppats på släppdatum under årets mässa, som går av stapeln nästa månad, gör nog rätt i att tona ner förhoppningarna en aning.

I en finansiell genomgång berättar Square Enix nämligen att den efterlängtade remaken, samt Kingdom Hearts III, ska släppas inom de närmaste tre åren. I bästa fall innebär det att vi kan spela första avsnittet redan nästa år. I värsta fall kan vi återvända till den dystopiska staden Midgar med omnejd runt år 2020.

Skicka en rättelse
Det är en Remake, inte en HD remaster. Så det är ett helt nytt spel som de gör rent tekniskt även om det följer storyn i originalet. 31/05 @kadavriak: På vilket sätt har det här spelet redan släppts? 28/05 3 år (ytterligare) för ett spel SOM REDAN ÄR SLÄPPT??!?? Vilket j*vla skämt, gå o göm er SquareEnix o väck mig när ni har nåt nytt som är värt att spela, vilket var ett tag sedan... 28/05 Om spel delas upp i episoder så är det för att sprida kostnaden för spelet samt får ut det genom dörren tidigare. De kan ta betalt för spelet för varje episod på så sätt och om de tex delar upp spelet i tredjedelar med tre episoder så kan de också släpp... 27/05 Det ser ut som samma stridssystem som i FF XV. Jag förstår dock inte att det ska vara uppdelat i episoder, det gamla var ej det. 27/05 1 år, 3 år, 7 år, vem bryr sig! Ta den tid det får ta! Inte som om jag sitter och håller andan här precis. :P Mitt sug för en FF7 remake har varit stort som stryk i flera år så jag kan nog väl vänta. 26/05 Precis, sen har vi även "redux" som t.ex Metro spelen råkade ut för, är väl snarlikt med en remaster, dessutom reboot som väl är synonymt med remake och "HD-version" som återigen är samma som remaster - fast ibland bara ett enkelt högupplöst texturpack.... 26/05 Håller med. Bara orden som blandats runt och knappt någon vet vad som är vad längre. 26/05 skillnad på remake och remaster :) En remake tycker jag kan vara ganska annorlunda medan en remaster ska vara likadant fast uppgraderat ^^ 26/05 Undrar var gränsen går mellan remake och nytt spel... 26/05