Enligt en intervju med regissören Tomasz Bagiński.

Här på FZ gillar vi prata om The Witcher. Särskilt när det är Fräcka Fredag och vår Joakim Bennet är med i bild. Därför är det inte mer än naturligt att vi lusläser alla polska tidningar i hopp om att hitta flera detaljer kring Netflix omtalade Game of Thrones-utmanare. Som tur var dök det nyligen upp en intervju på Inn Poland med regissören av serien, Tomasz Bagiński.

I den får han en hel del frågor om likheten med Game of Thrones som han alla avfärdar, och menar att "The Witcher inte kommer bli en polsk version av HBO-serien". När det däremot kommer till likheter med spelserien är han mer öppen. Mer specifikt nämns det att Geralt har en del likheter på CD Projekt Reds tolkning av karaktären.

Jag känner en stor del av laget [CD Projekt Red] och har en stor respekt för deras arbete. Men berättelsen skriven av Andrzej Sapkowski ger möjlighet till andra tolkningar av samma historia. Jag är därför säker på att det inte ska finns någon risk för att fansen att inte ska kunna bli kär i den här hjälten, som inte är en direkt kopia av spelet. Naturligtvis kan du räkna med likheter, men jag kan försäkra er om att vi kommer att söka vår egna väg.

(Citatet är kört igenom Google Translate och justerat för mer korrekt svenska)

Nu återstår bara frågan om vem som kan tänkas få spela Geralt, vad tror ni?

Chevy Chase 29/05 Ska bli spännande att se vad som blir av detta 28/05 Kanske för att det inte finns så många tv-serier i klass med GoT och då skulle Witcher komma närmast. Lite som alla nya MMOs jämförs med WoW för att det är det mest lyckade genom tiderna. 27/05 Att kalla det Game of Thrones utmanare känns väl nästan fjantigt i min mening, lite på samma sätt som att alla kommande MMOs ska konkurera eller till och med döda WoW. Nu säger jag inte att det inte är en utmanare till GoT men jag har då aldrig fått int... 27/05 Jag spelade tvåan och ettan (i den ordningen) innan jag läste alla böckerna och jag måste säga att det inte gick att föreställa sig någon annan Geralt än den som man spelat. Då grafiken är lite trubbigare på 1 och 2'an så blev Geralts utseende från trea... 27/05 Men läser man intervjun så ser man direkt att det mest handlar om lite snack för att fiska witcher-spelare, det handlar som sagt inte om att CDPR inte är involverade, det handlar om att filmstudion inte betalat för rättigheterna till spel-witcher, dom... 27/05 Satte nästan morgonkaffet i halsen, alltså! Två olika tolkningar av samma karaktär utifrån samma grundmaterial (där utseende med mera är noga beskrivet) kommer att ha likheter! 27/05 Spelseriens Geralt är rätt så olik den i böckerna, vad jag har förstått det som. Och med tanke på att CDPR inte är med i själva projektet är det ju lite förvånande att de ska låna från just deras version av Geralt. 27/05 Morgan Freeman kommer bli nya Geralt. Bet my life on it! 27/05 Lite konstig rubrik, vi visste ju redan att likheterna skulle existera på grund av att både serien och spelen är baserat på samma grundmaterial. Viktigt att poängtera att cd projekt red's äganderättighet är rätt stark, serieskaparna kan inte ta saker... 27/05
Skicka en rättelse