Kan du se vilken som är vilken?

Ett återkommande fulknep från vissa spelutvecklare har varit att visa upp avsevärt snyggare grafik i trailern i jämförelse med vad du faktiskt får i slutprodukten. Ubisoft har gång på gång använt sig av detta i både Watch Dogs och The Division för att nämna ett par. Upptäckten är mycket tack vare hängivna konsumenter som lägger tid och själ för att sätta dit lurendrejare.

En av de mer kända är youtubern CrowBat som granskat allt ifrån Mafia 3 till GTA V. Men sen finns det utvecklare som gör det direkt motsatta. Nyligen publicerade han nämligen en video på skillnaden mellan när DOOM visades upp på E3 år 2015 från hur spelet ser ut idag.

Trots att kvalitén på videon från 2015 är komprimerad är det svårt att förneka att utvecklarna på Id Software har gjort en hel del grafiska förbättringar från sitt E3-demo. Allt ifrån partikeleffekter till texturer är märkbart skarpare.

Avgör själva!

Tror du missade min poäng en aning. Alla spel har en atmosfär oavsett hur man tycker om spelet. Visuellt sett så hade 2015 trailern en något annorlunda atmosfär än vad release-versionen hade. Det betyder inte att spelet helt saknar all form av atmosfär,... 28/05 doom var riktigt snyggt och tekniskt avancerat, och det flöt på helt sjukt bra till skillnad från dom flesta spel idag som ser sämre ut än e3 videos och har skitkass optimering. 28/05 Ska ju såklart vara en självklarhet att utvecklare är ärliga - borde inte behöva vara en nyhet. Men tyvärr blir det allt mer ovanligt och då är det bra att lyfta fram goda exempel. 28/05 @autograph: Crowbat säger ju de i sin kommentar på tuben. Gör man rätt så borde man gå beröm. Folk fokuserar alldeles för mycket på allt negativt i spel. Självklart blir man förvirrad om man får beröm om man bara fått skit över tid. 28/05 Ingen som minns Segas "Colonial marines"?, där har vi nerf från E3 till den släppta produkten.. 28/05 Skillnaden på e3 vr.: 100% mer videokompression 50% mer rök 50% lägre (1/4 storleks) texturer? Resultat: 200% blurr fast det egentligen bara är 50% blurrigare än final. 28/05 ser mer ut som konsol versionen vs pc versionen :P 28/05 Jaha, men är det alltså dåligt att "final" ser bättre ut än på E3 2015? Jag fattar inte... oftast är det ju tvärt om! 28/05 @Slashgibber: Tycker doom är ett av de mest atmosfäriskt stämningsfulla spelen, att de dessutom lyckades med 60fps på konsollerna är imponerande. 27/05 Det släppta spelet är riktigt snyggt och flyter på riktigt bra. Jag har inget att klaga på. 27/05
Skicka en rättelse