Arkadkänsla och permadöd utlovas.

Early Access-spelet från rymden Everspace har lämnat Steams oändliga arsenal av beta-stadium och har officiellt landat. I alla fall om vi får tro den rockiga lanseringstrailern som släpptes här nyligen av Rockfish Games.

Spelet kan i korthet beskrivas som en ”roguelike space shooter” där fokus ligger på arkadlika rymdstrider, crafting och permadöd. Ett koncept som verkar funka. Hittills har spelet fått 83 på Metacritic och slåss om topplistan på Steam.

Utöver att se väldigt mäktigt ut stödjer spelet också Vive och Oculus. Så om din dröm alltid har varit att bli en stridspilot i rymden och du har 270 kronor till övers rekommenderar vi starkt att du kikar in Everspace.

@Redaktionen Vill se en recension snarast. Också: För alla er som ogillar DRM så finns spelet även hos GOG. 29/05 Har ägt det här spelet i ett par månader, ska plocka upp det igen! Tycker att det är väldigt kul, man försöker hela tiden bli bättre och bättre och komma längre och längre. Fördelarna man plockar på sig under vägen känns belönande. Måste jag nämna något... 29/05 Dude, spelet kanske går ut på att man ska sminka sig ute i rymden. 29/05 Inspirerande, dock ett spel som är för spretigt. Som det mesta som släpps nu för tiden, finns ingen innovation utan bara copy-paste. Jag tycker redaktörerna skall skriva sina artiklar i Word först, där finns bra kontroll med röda/blå linjer som stöd.... 29/05 Ett korrfel. Nu kan vi lugna ner oss igen. Nerå, det är snarare svenskan det är fel på i så fall. Misstag händer när många texter ska produceras snabbt, det händer alla. Är själv arbetsskada (se "plocka upp") efter ha skrivit mycket på engelska. Det är... 28/05 Händer titt som tätt, oklart om det är väldigt låg nivå på engelskakunskaperna hos fz eller om det är google translate... 28/05 Roguelike: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Angband.png Roguelike? http://oceanofgames.com/wp-content/uploads/2016/09/EVERSPACE-Features.jpg Jag tycker nog den termen används lite väl godtyckligt... 28/05 @Theade: Ser ut som vilket mobilspel som helst som använder ingame fotage från andra spel i sina reklam videor. 28/05 "rougelike"? Det stavas R.O.G.U.E. Nu får det fan vara nog. 28/05 För att klargöra mitt tidigare inlägg har jag gått till botten med mitt påstående. Spelet jag menar heter #Ark-of-War. Alltså går #Everspace fri från mina anklagelser! 28/05
Skicka en rättelse