Macbook Air-tunna gaming-laptops ska vara framtiden.

Elektronikmässan Computex har rullat igång i Taiwan, och Nvidia passade på att presentera ett nytt initiativ som bäddar för gaming-laptops med hög prestanda och låg ljudnivå.

Max-Q Design kallas projektet, och det handlar om en sorts mall för att bygga laptops av mindre storlek, med hög prestanda och låga temperaturer (och därmed ljudnivåer). Datorer så tunna som 18 mm, ungefär som en Macbook Air, ska kunna ge Geforce GTX 1080-prestanda. Nvidia menar att dessa laptops levererar upp till 70 procent bättre prestanda än lika stora bärbara gamingdatorer av annan modell. Det här trolleriet blir möjligt genom optimering och balansering av kylning, chassilayout, drivrutiner och prestanda. Ett läge kallat Whispermode ska se till att sänka ljudet och automatiskt hitta rätt balans mellan bilduppdatering, grafik prakt och prestanda.

Max-Q-datorer släpps av en mängd stora datortillverkare, däribland MSI, Asus, Gigabyte och Acer. Säljstart den 27 juni.

Läs mer om Max-Q och Computex-mässan hos våra vänner Sweclockers, som har ett gäng medarbetare på plats på mässgolvet i Taipei. Och mer om Max-Q hittas hos geforce.com.

Ursäkta? Skulle vara mer mån att tro på det om det ens fanns ett ånglok till laptop som ger hälften så bra prestanda. Och om mitt relativt nya 1060 inte var av ungefär samma storlek som en macbook air bara det, om inte större om man kavlade ut båda (och... 01/10 @Kyraal: det var nog snarare jag som inte läste ordentligt :D 31/05 Jag? Nej, jag har inte det problemet. Jag skrev trots allt "får man", inte "får jag". Skrev generellt, men det var kanske inte tydligt nog? 30/05 Say what? Om du har problem med en sådan sak borde du nog söka hjälp eller inte spela något ;) 30/05 Nej tack, det blir allt för lätt att hiva iväg datorn då i stundens hetta. Med en tyngre dator får man några extra millisekunder på sig att inse vilket jefla misstag man håller på att begå... 30/05 Låter som något Nintendo borde ta en titt närmare på och släppa en Switch Second Edition. 30/05 Jag ser framför mig en modern Kaffe-på-McDonalds-stämning när en jänkare lyckas bränna sönder låren efter att ha bestämt sig för att benchmarka Crysis 3 när han kollektivåker till jobbet. Mer seriöst så tror jag den där "balansen mellan ljud, värme och... 30/05 Problemet blir väl att ska de ha högre prestanda så behövs mer kraft, mer kraft innebär mer ström, som sedan gör att de behöver mer kylning jada jada jada. Lyckas de core det kanske intressant, men det kommer inte kunna klara av samma klass som stationä... 30/05 Det lät jä***gt billigt! 30/05 Tar hellre en tjockare laptop som har mekaniska brytare med full slaglängd. Vikten är isåfall viktigare än tjockleken. 30/05
Skicka en rättelse