The Last of Us, Little Big Planet och Journey är bara några av konsolens exklusiva titlar.

Den 11 november 2006 släpptes Playstation 3 i Japan. Elva år senare är det definitivt tack och adjö för konsolen i moderlandet, då Sony meddelar att produktionen upphör. Det är ingen blixt från klar himmel. Redan i mars berättade Sony Japan för Kotaku att konsolens dagar var räknade:

PS3 shipment in Japan is ending "soon" but the production of PS3 itself has already terminated. [...] There are no plans for future PS3 models.

Playstation 3 släpptes i Europa i mars 2007 och trots att PS4:n har tre år på nacken har produktionen av PS3-enheter alltså fortsatt – tills nu. Konsolen har under årens lopp fått mängder med exklusiva och, sedermera, moderna klassiker. 80 miljoner sålda konsoler är dock långt ifrån PS2-siffror (155 miljoner) – men det är å andra sidan de flesta siffror.

Du får gärna leverera en källa på att majoriteten av spelen till PS3 är multiplatform samt att det är "mycket sämre spelupplevelse". 01/06 Du/ni missförstår mig. jag sitter inte här som en fanboy och hyllar xbox och trycker ner playstation. ja jag tycker också att PC gör xbox överflödig, det en av många anledningar jag idag inte äger en XBone. Men ps4 äger jag och den har jag inte spelat... 01/06 Har kvar min ett litet tag till, sedan blir det en ny PS4:a, har ägt en sådan innan. 01/06 @molotov man kan nog säga att ditt inlägg om PS3 även det är högst personligt. Multiplatformsspel är och har alltid varit problematiskt för Microsoft eftersom att de har sin windows unified platform. Det gör att de flesta spel som har kommit till Xbox... 01/06 @Sito: vad är det jag har fel i menar du? Du bekräftade ju precis det jag sa med att den var dyr och att det var exclusiva titlar som var bra. Jag jämförde med multiplattformspeöen som i regel gick sämre på ps3. Och ja jag missade red ring.of death det... 31/05 Du har ju helt fel, Anledningen till att PS3 var dyr initialt var ju att den hade en blueray spelare vilket var helt nytt på den tiden, den var 100% kompatibel med playstation 2 samt helt ny processor arkitektur (Cell). Xbox 360 var ju en riktig skit... 31/05 Med tanke på att dom valde x86 till PS4 tror jag dom kör vidare på det till PS5. 31/05 När väl i framtiden PS5:an släpps hoppas jag att den kan emulera PS4:an enkelt (jo tjena). Så att de så fort som möjligt kan skrota 4:an och så mycket som möjligt fokuserar på 5:an. Men det lär ju inte hända. 31/05 Ps3 lyckades "rädda upp sig" pga bra exclusiva titlar och namnet playstation. I det stora hela var det en svag konsol i imo. Svindyr till en början sen Spel som släptes multiplattform pendlade mellan uselt och knappt godkänt oftast. Var natt och dag mel... 31/05 Enda hoppet för "emulering" är om de släpper hela ps3 generationens utbud i PSNow tjänsten till vettigt pris, utan geoblocking. Detta då sonys konsoler är utan regionsskydd men spelen släpps i regioner ändå. Så enda chansen för mig att köra alla spel... 31/05
Skicka en rättelse