Det blir inte så dyrt som många befarat.

I februari fick vi veta att Valve tänker släpa Steam Greenlight till den digitala giljotinen och ersätter systemet med Steam Direct. I korthet är skillnaden mellan systemen att Steam Direct kräver en summa från utvecklaren för varje publicerat spel, istället för en engångskostnad per konto.

Anledningen till förändringen är att det förekommer många spam-spel och bedragare som helt enkelt försöker lura pengar av folk. Något som ska hindras av en prislapp som Valve nu avslöjat. 100 dollar (ungefär 870 kronor) kostar det per publicerat spel på Steam Direct. Till en början var tanken att prislappen skulle landa på 500 dollar (4345 kronor), men efter diskussioner med Steam-användare så beslutade de alltså om en betydligt lägre summa.

Via pcgamesn.

Skatter påverkar allt i världen, inte minst Steam! ;) 04/06 Jag menar att man kan alltid flytta till ett annat land. Men visst, jag håller med dig om att möjligheterna att påverka är marginella. 04/06 Det går inte att påverka särskilt mycket i en representativ demokrati, tyvärr. Ja, det beror på vilket samhälle man eftersträvar. Jag har respekt för allas åsikter. Vad menar du med att man väljer vilket samhälle man vill leva i? Lever vi i olika univer... 04/06 @Hipshot: Tycker det nästan är mer ofta än sällan tråden halkar iväg från artikelämnet och blir något helt annat. 04/06 Men alltså, varför blev detta en diskussion om svensk skatt? Det har inget att göra med steam direct öht... 04/06 Eftersom man själv till stor del väljer vilket samhälle man bor i, och dessutom åtminstone delvis kan påverka det genom en någorlunda demokratisk process, så ser jag inte din poäng. Jag håller med om att det behövs hårda diskussioner och klagomål, men... 04/06 De stjäl för att bekosta sitt samhälle. Om deras samhälle hade varit frivilligt att bidra till så hade det varit en annan sak. Tvärt om skulle jag säga, utveckling och framfart kräver hårt arbete, däribland hårda diskussioner och klagomål. 03/06 Yep, deras dröm är ett självstyrande system. 03/06 Det vill dom inte, dom vill bara slippa använda greenlight, eftersom greenlight kräver att dom själva sitter och godkänner spelen. Dom vill är att användarna sållar spelen genom att ge dom dåligt betyg och då "försvinner" dom ner på sidan, så som det... 03/06 Kasst. 870 spänn lär ju inte göra någon skillnad om dom nu vill sålla bort spam-spelen. 03/06
Skicka en rättelse