Sony hävdar också att Playstation 4 säljer tre gånger så bra som Xbox One i Europa.

För ett tag sedan rapporterade vi om att Playstation 4 sålt i 60 miljoner ex världen över. Och nu låter man meddela att en femtedel av alla PS4-konsoler som säljs är den dyrare, kraftfullare Pro-versionen, som lanserades i november förra året. PS VR kanske inte har nått de framgångarna man hoppades på men Sony menar samtidigt att PS4 Pro "överträffat förväntningarna".

Sony passar också på att skryta med att konsolen säljer betydligt bättre än argaste konkurrenten Xbox One – i synnerhet i Europa. Jim Ryan berättar i samma intervju med Time:

It's been pleasing that in North America, we've been two-to-one against Xbox. But in Europe, it's really been fortress PlayStation by at least three-to-one in unit sales.

Microsoft har å andra sidan inte släppt lös sitt nya vapen, sin egen och på pappret betydligt kraftfulla konsoluppgradering Xbox Scorpio. Under E3 ska vi få veta allt om den konsolen.

Äsch!? Om viljan finns där, så går nog en övergång relativt smidigt, kunskapen finns nog där. Men det är klart vissa bolag där ute verkar ju bättre på att sabotera och kuva denna kunskap än att låta den blomma ut, så du kanske har rätt. Får ta juristexa... 07/06 Bättre nog för att vara en nyhet. 07/06 Låter ju dock som en mardröm, man är van att använda Windows hemma i det vardagliga livet, men även i arbetslivet så använder man så mycket av MS-produkter att det skulle bli kaos om man var tvungen att överge dem... iaf ett tag. 07/06 Borde ni inte ha PS4 slim med i frågorna? #kränkt xD Fast jag förstår att slim rent tekniskt är samma som PS4 (fast den är mindre och saknar optisk-ljudutgång) 07/06 Ett nu korrigerat hjärnsläpp. 07/06 Jag tror siffrorna misstolkats lite. - Sony har idag sålt c:a 60 miljoner PS4:or inklusive Pro och Slim - Enligt artikeln är det c:a 20% av alla PS4:or som säljs som är en PS4 Pro. - Nu tog jag ett godtyckligt datum förra hösten men tidigt december 2016... 07/06 Dom som köpt ps4, ps4 pro, ps4 vr, xbox one, osv osv får skylla sig själva. Konsolerna är ett skämt. Xbox one slim har iaf 4k blu-ray spelare så där finns ju mervärde. Finns inget mervärde i exklusiva spel. Riktigt tomt argument. 07/06 Har nämnt den vidriga fps'n på konsoler ett bra tag nu och vet inte hur "Digital Foundry's" kommentarsfält ser ut, då jag aldrig har varit där. Den så kallade "nya generationen" är ett skämt och jag kommer alltid att påpeka det tills dom åtminstone kör... 06/06 slog till på ps4 slim för 1990 tidigare, tycker pro är på tok för dyr så sket i det. 06/06 Just nu? PS4 har sålt bättre sedan denna generation släpptes. 06/06
Skicka en rättelse