Mindre än fyra månader har gått sedan releasen.

For Honor släpptes på alla hjärtans dag, men mindre än fyra månader senare är spelarbasens inställning till mashupen av vikingar, samurajer och riddare allt annat än hjärtlig – snarare är den iskall. Analyssajten Githyp rapporterar att 95 procent av spelarna flytt fältet sedan releasen.

Värt att nämna i sammanhanget är att ett annat Ubispel, The Division tappade 93 procent av sin spelarbas på ännu kortare tid: tre månader. I likhet med For Honor hade det en strulig release men det har sedan dess fått vind i seglen igen. Hur det blir med For Honor återstår att se.

Gethyp menar att spelarbasen var betydligt mindre än i fallet The Division redan från början, och releasen följdes av bland annat buggar, mikrotransaktionsbonanza en bojkott. Trots att en andra säsong nyligen lanserats tycks den inte vara nog för att locka tillbaka spelarna till actionröjaren.

Precis vad jag brukar tänka de få gånger jag råkat kolla gameplay från CS:GO, Dota eller Overwatch :P 07/06 Borde inte titeln på artikeln vara "For Honor har tappat 95% av sina spelare på PC" eftersom githyp verkar samla statistik från Steam och Twitch. Har inte lyckats hitta något om hur många som spelar på konsol. 07/06 @Christoffer B: De skiljer sig på punkten att Chivalry är "bara" matcher medans den andra har en story samt pågående online krig om territorium. :) 07/06 Chivalry deadliest warrior har ju det + pirater. 07/06 @Hipshot: Ja iofs, nytt ip fast absolut inte något nytänkande i sig. Chivalry light med flashig grafik? 07/06 @Christoffer B: Jo, i ett och samma spel som fokuserar på svärdstrider på personnivå samt alla 3 rikena i samma spel är det. 07/06 upplägget vikingar, riddare och samurajer är ju knappast något nytt! 07/06 Den frågan har lyfts många, många ggr till Ubi och de svarar alltid samm sak, att "Utvecklarna tycker inte att det är en lämplig tidsperiod" eller att den är "tråkig". @Jyu: Jag ser ingen mekanik som är "ny och fräsch" i det. Upplägget med Vikingar vs... 07/06 Detta är väl bara statistik från steam? Dom behöver verkligen få ut ett "ranked mode", helst igår, för att locka tillbaka spelare och göra något åt alla rage quits som orsakar instabilitet i deras P2P system. 07/06 Jag spelar inte jätte mycket spel längre och Jag brukar dessutom tröttna på spel extremt fort. Jag orkade inte testa Battlefield 1 i mer än någon halvtimme innan jag tröttna på det. Men For Honor har jag spelat i otaliga timmar nu. Jag har tom köpt inga... 07/06
Skicka en rättelse