Jim Ryan ställer sig tveksam till PS1, PS2 och PS3 på Playstation 4.

I en intervju med Times ställer sig Sonys Jim Ryan, med den fina titeln "Global Head, Marketing & Sales", tveksam till Playstations gamla bibliotek under PS1-, PS2- och PS3-erorna och dess relevans idag. Han menar visserligen att bakåtkompatibilitet är ett av de mest efterfrågade inslagen – men också att det inte används särskilt mycket av spelarna. Det är, ur affärssynpunkt, förståeligt.

Ryan nöjde sig dock inte med det och fortsatte:

That, and I was at a Gran Turismo event recently where they had PS1, PS2, PS3 and PS4 games, and the PS1 and the PS2 games, they looked ancient, like why would anybody play this?

Jag kan kanske förstå att titlar som Gran Turismo tappar relevans jämfört med nyare installationer; det är ju en genre som handlar mycket om kraft både under den digitala motorhuven och under konsolhuven. Men spel som: Castlevania: Symphony of the Night, Final Fantasy VII och Metal Gear Solid till PS1? Och PS2-klassiker som: Ico, Okami och God of War?

Visserligen finns PS2-klassiker till PS4 och HD-boomen har gett oss ytterligare gamla titlar i mer eller mindre ny form. Att förstå Ryan ur en affärsmässig synvinkel är lätt men uttalanden som "Varför skulle någon spela det?" gör honom bara till väldigt mycket chef och väldigt lite gamer.

Jag spelar fortfarande på Psx Saturn CD32 Ps2 Xbox Xbox360 Dreamcast wii megadrive Amiga 1200 Jag tror den här överbetalda chefen inte vet ett skit om spel bara pengar 07/06 Yap! Och var inte ett av skälen till att dom tog bort ps2 stödet på sp3an grundat på att "ingen" köpte ps3 spel, lol!? Alla nyttjade bakåtkompatibiliteten. Schizofrent?, det här bolaget? 07/06 "Varför skulle man vilja ha en bärbar dator egentligen? Maria Borelius tycker det verkar helt oanvändbart." http://feedproxy.google.com/~r/prylfeber/~3/iifrn9CHhHY/ 07/06 "Det finns inget skäl till att någon skulle vilja ha en dator i sitt hem." /Ken Olsen, Digital, 1977. 07/06 @Jeehao: klart det skulle vara smidigt men det skulle antagligen kosta mer än det smakade, det är ju själva poängen, även om han har svårt att säga det på ett smakfullt sätt. Tekniken måste ju utvecklas, kan ju inte vara bakåtkompatibelt i all oändlighe... 07/06 Den enda viktiga retrotiteln, Mark of Kri, finns ju redan att köpa på PSN store så jag förstår inte alls vad folk ska bråka om. Eller de kunde ju såklart ha SSX3 också. 07/06 Hur fan blev han en chef? Jag har velat ha bakåtkompabilitet sedan Playstation 3 då jag älskade mina Playstation 1 och 2 spel. Nu har jag Playstation 1 och 2 spel som bara ligger och dammar då mina gamla enheter inte fungerar. 07/06 Tillåt mig att förklara. Hur skulle Sony tjäna pengar på, att någon kan sätta in sin gamla skiva för PS1/2/3 i sin konsol och spela? 07/06 PS3 kan jag ibland vilja ha bakåt på, precis som xbox one med 360 spel, dessa 2 generationer skiljer sig inte mycket grafiskt och finns fortfarande mycket bra ps3 spel jag inte hunnit spela, har dock inget intresse alls i att spela ps1 o ps2 spel på min... 07/06 @oDIRTDIVERo: ja jag vet, hört det tidigare också, att folk inte använder det i så stor utsträckning. Förstår verkligen varför man inte lägger till såna funktioner, jag har t ex köpt RDR på xbox one för att kunna spela om det, har varken startat det ell... 07/06
Skicka en rättelse