Det kan ha passerat World of Warcraft.

The Elder Scrolls Online har precis fått en rejäl uppdatering i och med comebacken för Morrowind, något som säkerligen lockat till sig många äventyrare. Redan i februari hade spelet 8,5 miljoner prenumeranter och frågan är om det inte lyckats passera World of Warcraft, något som varit målet för alla onlinerollspel sedan 2005.

Blizzard har inte rapporterat någon officiell statistik för World of Warcraft sedan november 2015 då antalet prenumeranter var nere i 5,5 miljoner. Ett år senare nåddes vi av obekräftade rapporter om att spelet passerat 10 miljoner igen, något Blizzard inte ville bekräfta. Det är såklart också viss skillnad mellan spelen, då det inte krävs någon prenumaration för att lira TES (du behöver bara köpa det) men du kan betala en månadskostnad för extra prylar och tillgång till all DLC. Samtidigt är 8,5 miljoner en imponerande siffra och säkerligen har ökat tack vare expansionen.

WoW skulle säkert öka sin spelarbas rejält. Men är man trött på spelet så är man, oavsett om det är gratis eller inte. 08/06 Började spela det här igen för några veckor sedan och jag tycker det är kul, jag har svårt att spela något spel i särskilt långa perioder men det här har hållit längre än vanligt. Svårighetsgraden verkar ha sänkts sedan releasen men det är bra mycket... 07/06 mmm men så drar blizzard in 100kr+ varje månad på varje spelare också, nog lite cash det ju. 07/06 Kanske skulle testa det igen.. Spelar iof FFXIV nu 07/06 Lets be real här .. Hade wow skippat månads avgiften så hade +50m spelat det. 07/06 Hade gärna haft ett TES VI med co-op men det gäller att de verkligen gör co-op funktionen perfekt och kompatibel med mods då mods är en väldigt stor del av TES serien (och bethesdas spel generellt). 07/06 Det är lite som att säga att Lineage2 har 40mil spelare, även om kanske några tusen är aktiva☺ 07/06 WOW DRÄPARN! 07/06 @Buio: korrekt, det är lite olika saker. 8,5 miljoner har köpt och spelat spelet: vilket inte på något sätt är lite med tanke på spelets existenstid dock är det inte bekräftat hur många som faktiskt har en aktiv prenumeration (även om eso+ legat stadigt... 07/06 Ge oss ett Elder Scrolls VI istället med co-op. Jag tänkte mig att Elder Scrolls Online kunde vara en bra ide i en stund, men direkt på betan så insåg jag att det bara var ännu ett MMO-spel i mängden och inget speciellt alls. 07/06
Skicka en rättelse