Efter Faliszek, Wolpaw och Laidlaw lämnar även Jay Pinkerton Valve.

I fjol lämnade Marc Laidlaw Valve. Tidigare i år följdes han av såväl Erik Wolpaw som Chet Faliszek. Nu lämnar även Jay Pinkerton skutan. Man börjar nästan tro att Valve inte gör spel längre...?

Pinkerton har inte uttalat sig men på hans Facebook står det klart och tydligt:

I likhet med trion ovan jobbade Pinkerton med att författa berättelserna bakom Valves speluniversum. Han är också en komiker, så att han tillsammans med Wolpaw skrev berättelsen i mästerverket Portal 2 föll sig antagligen ganska naturligt. Pinkerton anställdes av Valve under 2008, men som bekant är Valve årgång 2017 inte riktigt samma grej.

Det återstår att se huruvida Pinkerton kommer uttala sig. Valve är en studio som knappast är känd för sin öppenhet – snarare tvärtom. Att fyra av de vassaste pennorna lämnar företaget inom loppet av ett och ett halvt år är dock knappast en slump. Snarare är det en trend. Kanske var kvartetten så tajt att de inte ville fortsätta utan varandra? Kanske var det inte längre inspirerande att jobba på ett företag som, av allt att döma, vägrar göra Half-Life 3 och Portal 3?

Högst troligt får vi aldrig veta hela sanningen.

Skicka en rättelse