Pokkén Tournament DX i all ära, många fans drömde om ett annat slags Switch-spel.

Pokémon Red och Blue släpptes 1996 till Game Boy och serien har fortsatt skörda enorma framgångar på bärbara format. Lika länge har många drömt om att få uppleva dess like framför teven. N64, Gamecube, Wii och Wii U har dock kommit och gått men bara med spin-offs.

Switch innebär emellertid ett nytt läge då det är en hybrid mellan stationärt och bärbart. När ett Pokémon Direct bekräftades (som du ser i sin helhet ovan) blev det fart på pokéfansen. Rykten började spridas. Och jo, ett Pokémon utannonserades till Switch: Pokkén Tournament DX.

Det två år gamla beat 'em up-spelet till Wii U får en DX-makeover, vilket innebär alla DLC-karaktärer, 3 vs 3-matcher, onlineranking och så vidare. Det släpps den 22 september.

Och det är väl ... okej? Den som längtar efter ett traditionellt Pokémon får nöja sig med Pokémon Ultra Sun och Ultra Moon till 3DS (och 2DS). Det ger oss en alternativ historia till Sun och Moon som släpptes förra hösten. Den nya duon har release 17 november.

För att lätta upp eventuell Switch-besvikelse hos oss alla avslutar vi undertill med en bild på en poképrodukt där USB-sladden kopplas in på ett ganska olyckligt vis.

Skicka en rättelse