Gammal voxelgrafik är ganska charmig.

Samtidigt som revolutionen med polygonbaserad grafik svepte genom spelvärlden släpptes också ett gäng spel som istället använde voxlar, ofta för att måla upp stora miljöer. Outcast var ett av dessa spel och det blev hyllat som en fantastisk äventyrstitel.

På grund av ekonomiska bekymmer släpptes aldrig uppföljaren men för några år sedan uppdaterades originalet så att det skulle fungera bättre på moderna datorer. Senare i år släpps också en komplett remake och som du kan se i videon gör 18 år ganska mycket för den grafiska flärden.

Skicka en rättelse
Varför har dom gjort Cutter Slade till en yngre version som verkar vara en kopia utav Nathan Drake? 09/06 Jag kommer ihåg spelet "Delta Force", (1998), av Novalogic. Det såg också förjävligt ut. https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_with_voxel_graphics 08/06 Jag har alltid tyckt att det ser ut som att hörlurarna ramlat ner över hans ögon. :D Och han springer ju som en kärring. 08/06 Jag gillade aldrig det här spelet. Fattade inte så mycket heller vad det gick ut på... tröttnade. Fult var det dessutom! 08/06 Minns att jag inte kom någon vart alls i detta när det begav sig, oklart om det var pga trög spelare (jag), svårt spel, eller ointresse. Kanske för att det var FÖR öppet på den tiden när man endast hade erfarenhet av rätt linjära lir. 08/06 Har det här spelet liggande någonstans; av någon anledning spelade jag aldrig ut det. Kommer inte ihåg varför, eftersom det var småmysigt och väldigt läckert för sin tid. 08/06 Hmm kanske värdet på min originalbox ökar sen då?:) 08/06 Originalet revolution.. ptja kanske man kan säga, lite iaff. Liknande HADE kunnat sägas med remaken OM de vågat använda tex 100% tessellering (ännu långt från det i något spel). Detta ser tyvärr dessutom rätt mediokert ut. 08/06 Härligt! Detta kommer jag införskaffa, har slarvat bort mitt original. Bland det bästa spel jag spelat under min långa PC karriär. Man fick läsa manualen för att veta vad byborna sade emellanåt. Detta gillas skarpt! 08/06