I oktober blir det kamelridning, pyramidplundring och djupdykning i Nilen.

Assassin's Creed Origins släpps den 27 oktober, detta enligt en läcka av nästa Game Informer, där spelet pryder omslaget. Det är milt uttryckt vansinnigt mycket info och om man är spoilerkänslig är det nog bäst att låtsas som det regnar och invänta Ubisofts presskonferens måndag 22:00.

...Är du kvar? Då så! På omslaget till tidningen står det "ett imperium faller, ett brödraskap reser sig", vilket understryker att det är en ursprungshistoria. Världen ska vara mer dynamisk, med kamelridning, undervattenssimning (i Nilen, förslagsvis), vilda djur som attackerar varandra och förstås gravplundring i de ikoniska pyramiderna. Informationen kommer i stora lass:

  • Optimerat för Xbox Scorpio ("Sony will remember that")

  • Arbetet med spelet påbörjades redan innan Assassin's Creed Unity

  • Äger rum under Kleopatras styre, men hittills är storyn hemligstämplad

  • Ett helt nytt stridssystem med rollspelslika uppgraderingsmöjligheter

  • Dag- och natt-cykel där du måste sova, äta och uträtta dina behov

  • Bayek är en spelbar karaktär, men han är inte den enda

  • Pusslen ska vara mer utmanande än i tidigare titlar med färre spakar

  • Bayek ska grunda assassinbrödraskapet (men funkar det loremässigt?)

  • Du kommer kunna kontrollera en örn, vilket är "nya" eagle vision

  • Memphis och Alexandria är två av städerna

Det finns ännu mer att läsa på Neogaf, där all info påstås vara hämtad från artikeln i Game Informer, så man kan ta det med en nypa salt. Eller så gör man inte det. Det är ju, som bekant, inte första gången information har sipprat ut om Assassin's Creed Origins:

@Bonik: Samma game director som Black Flag, det låter ju lovande! Hoppas bara inte hela spelet går ut på att lösa pussel inuti pyramiderna, men utifrån bilderna så verkar det ganska varierat. 12/06 Mer info om tid perioden har dykt upp på UbiBlog, Spelet tid är under perioden av Ptolemaic Egypt, enligt UbiBlog. Det är en period av 300 år datering från 332 BC och slutar när Egypten kom under Roman Empire. Källa: http://blog.ubi.com/assassins-creed-... 12/06 @Makkapakka: Jo, man vet vilka som byggde dem och man är nästan 100% säker på hur det gick till. Det är bara New age freaksen som försöker påstå annat. 11/06 Jag håller med om att det vore roligare att se Egypten under en tid då det var mer det "riktiga" Egypten, inte en romersk lydstat styrd av grekättlingar. Jag kan dock svälja det, då detta bör innebära att man stöter på en del romare, speciellt med tanke... 11/06 @Makkapakka: det är ju barnsligt naivt att använda en sketen guides kommentar som någon form av bevis :D Du trollar. Well played, flera tror att du är seriös :) 10/06 Vi vet ungefär när de byggdes och vi vet vilka som styrde i området då, bara det borde ju räcka. De som begravts i pyramiderna är ju också uppenbart egyptier, så vilka andra skulle bygga stora gravar åt egyptiska ledare? Utöver det finns väl bland annat... 10/06 Det finns en sak som heter Google, om du testar att söka där, så kommer du få tydligt svar på din fråga från flera trovärdiga och oberoende källor. Hör och häpna, det finns till och med fakta på hur man byggde pyramiderna. 10/06 @Makkapakka: #korkad det är inte alls samma sak. När black flag kom var dom flesta överens om att det var mer ett sjörövarspel än ett lönnmördarspel. Sen går det väl alldeles utmärkt att klaga på bilkörningen i GTA om man nu tycker att det är en undermå... 10/06 Assassins creed: primal 10/06 Nej. Har du bevis för att de byggde dem? Samma sak med pyramiderna i Mexico/Sydamerika. Till och med när jag var i Mexico och besökte pyramiderna sa guiden "Aztekerna byggde inte pyramiderna. Vi vet inte vem som gjorde det." 10/06
Skicka en rättelse