Under kvällen får världen äntligen se Xbox Scorpio i skarpt läge. Se allt på FZ.

En av årets absolut största händelser på E3 är den stora avtäckningen av Xbox Scorpio, mellantinget av en konsoluppgradering och en ny konsol, som ska ta 4K till massorna. På pappret är det en betydligt kraftfullare historia än PS4 Pro – nu återstår att se uppställningen med spel.

Vi ska inte få Halo 6 i år, men något "litet" ska vi ändå få se av serien. Kanske en teaser av vad som komma skall? Det vore närmast en sensation om Microsoft visade en ny konsol utan att Halo-teasa. En nyversion av den tio år gamla trean kan vi nog däremot (OMG!) glömma.

Spel vi vet om sedan länge är Sea of Thieves och Crackdown 3. Det har också viskats om Forza Motorsport 7, vilket vore rimligt – att demonstrera ny hårdvara med skitsnygg racing har gjorts sedan polygonerna slog igenom. Kvar återstår förhoppningsvis en kavalkad av överraskningar. Xboxchefen Phil Spencer har nästan lovat att dra ut på tiden, så vi har med andra ord 90 minuter + framför oss vilket förstås låter lovande.

Värt att komma ihåg att är också att, tack vare Xbox Play Anywhere, kommer många (alla?) titlar vi ser ikväll också till pc och Windows 10. Vad kommer Xbox Scorpio innebära för pc-spelen?

Håll koll på resten av E3-schemat här.

Skicka en rättelse