Branschveteranen verkar säker på sin sak.

Ända sedan Xbox Scorpio presenterades förra sommaren har det eventuella konsumentpriset diskuterats. När ytterligare detaljer om den faktiska hårdvaran blev officiell för några månader sedan blev analyserna allt mer intensiva och den stora frågan är egentligen: hur mycket pengar kommer Microsoft förlora på varje enhet.

Ihärdiga rykten säger att den kraftfulla konsolen kan bli aggressivt prissatt till 399 dollar men branschveteranen Geoff Keighley tycks väldigt övertygad om att Microsoft ändå vågar ta 499 dollar för maskinen.

Om bara ett par timmar kommer Microsoft med största sannolikhet avslöja priset och releasedatumet men oavsett vad Xbox Scorpio kommer att kosta (och vad som blir namnet) är en sak säker - de måste följa upp detta med riktigt vassa titlar.

Orignal Xboxet var ju inte så fruktansvärt dyr. $299, vilket idag motsvarar lite över $400. PS3:an var ju däremot svinigt dyr, men då hade den också inbyggd Blu-ray, minneskortläsare och en inbyggd Emotion-CPU för bakåtkompatibilitet med PS2. De fick... 11/06 Tryckte fel :P 400 till 500 dollars tror jag de blir ca 5 tusen i sverige 11/06 @Warfighter320: Den presterar nog som en dator för 5000:- Klen processor AMD & ganska klent grafikkort inte lika snabbt som ett 1060 om det kommer upp i samma prestanda som ett 1050 så ska dom nog vara glada dom som handlar en. Fär länge sen köpte jag... 11/06 Någon som vet ungefär hur den presterar mot en dator, är grafikkortet i klass med gtx 1060 som sitter på en dator? i sådana fall är det ju en rätt bra gaming dator. Om den nu kostar runt 5k så och presterar som en 9-10k dator så skulle jag nog inte kall... 11/06 Mja tänkte mer rakt översättning som 4999kr, men ja 6tusen är för mycket ja 11/06 @Bojkott: Samtidigt låg ju både den första Xboxen och Playstation 3 på ungefär samma prisklass när de lanserades. Och trots att PS3 var närmare året efter konkurrenten hamnade de på ungefär lika många sålda enheter i slutändan. Jag tror att det är fel... 11/06 Nja, 6 TFLOPS kommer vara ganska så medelmåttigt i slutet av året. Du kan få tag på sån prestanda redan idag för ca: 2500kr. För en maskin som mest troligt kommer att släppas i november så är $499 på tok för högt. Sony kommer mest troligt att sänka pris... 11/06 Enormt störande att alla titlar skjuts upp för att passa microsofts release. De lär ju vifta hejdvilt med olika erbjudanden om pengar och dylikt för att spelbranschen ska dansa efter pipan. 11/06 Inte helt orimligt pris ändå, det är ju en premium konsol trots allt:D 11/06
Skicka en rättelse