Kommer till både Xbox One och Windows.

Microsoft avtäckte nyss Xbox One X, den kraftfulla uppdateringen av Xbox One-konsolen som gått under arbetsnamnet Scorpio. Och det första spelet att avtäckas till den uppdaterade konsolen blev Forza Motorsport 7, som kommer kunna spelas i imponerande 4K-uplösning med seriens patenterade 60 bilder per sekund. Plus fullt HDR-stöd.

Forza Motorsport 7 släpps till Xbox One-konsolerna och till Windows 10, precis som ypperliga Forza Horizon 3 från i höstas. Gissningsvis blir det samma stöd för att köpa spelet på en plattform och också kunna köra det på den andra, precis som många (alla?) Microsofts egenutvecklade Xbox One-spel på senare år. Releasedatuumet är satt till den 3 oktober.

Forza-seriens starke man, Dan Greenwald, klev in på scenen och förkunnade att man slutit ett sex år långt avtal med Porsche, och i Forza 7 får vi ratta 2018 års version av 911 GT2 RS. Han antydde också e-sportsambitioner, vilket är lite spännande med tanke på att det är exakt samma approach som ett visst Gran Turismo Sport till en viss Playstation 4-konsol har.

– Porsche delar vår vision om racing och e-sport, sa Greenwalt.

Totalt innehåller spelet 700 bilar, t.ex. Lamborghini, Ferrari och som sagt Porsche. Det ska vara den största förekomsten av dessa bilmärken i något bilspel, skröt Greenwalt. Antal banor sa man inget om, men senast om ett par månader vet vi.

Skicka en rättelse