Microsoft tar ett steg ännu längre tillbaka.

Jublet visste inga gränser när original-Xbox-loggan plötsligt dök upp bakom Phil Spencer på E3-scenen: Xbox-spel kommer till Xbox One. Det rör sig inte om ren bakåtkompatibilitet; du kommer inte kunna stoppa in Xbox-skivor från 2002 och förvänta dig mirakel.

Det rör sig om vissa titlar som ska släppas digitalt. Den första som avslöjades är Crimson Skies, en titel Xboxchefen Phil Spencer beskriver som:

A fan favorite that I’m often asked about by the community

Programmet ska starta "senare i år" vilket bäddar för att glömda klassiker ska få en ny chans.

Äntligen! Då det aldrig kommit några emulatorer för Xbox spel så är detta en jättekul nyhet. De spel jag vill ha och kommer att tänka på nu är: Dead or Alive 3 Rallisport Challenge 2 Star Wars: KotOR TimeSplitters 2/3 Forza 12/06 Men är det inte så med dagens 360-bakåtkompabilitet att dom låser upp mer och mer spel över tid och om du har spelet (som är upplåst för Xbone) på skiva så är det bara att köra? För annars är det ju precis som Xbox Live Arcade? Tror artikellförfattaren... 12/06 Jag förstår inte riktigt hur något är bakåtkompatibel om man inte kan använda sina gamla spel. Är wii bakåtkompatibel med turbogrfx, megadrive och alla andra maskiner som finns tillgängliga på Virtual Console? 12/06 Det var på tiden. Båda maskinerna använder ju x86-hårdvara så detta är något de borde haft med från början då inga särskilda större knep krävs. Tråkigt att man inte kan använda sina gamla skivor, dock. 12/06 @Bojkott: Jo det är sant, minns att det var en konsol med en hel del exklusiva spel hur som så det blir allt lovande :) Bl.a Blinx, Midtown Madness 3 och Conker för att nämna några, även Crazy Taxi 3 hade varit trevligt även om det var PC på den med.... 12/06 Breakdown Jade Empire MechAssault 1-2 12/06 Ja men det finns ju på PC också. Tänkte mer på spel som är exklusiva för just Xbox. Ninja Gaiden kom jag på nu. Finns nog många spel som man glömt bort :) 12/06 @Bojkott: Star Wars KotOR 12/06 Hade lite på känn att det här skulle ske. Men vad finns det mer än Crimson Skies som inte har fått en HD remake och som är värt att spela om? Shenmue 2 är det enda jag kan komma på just nu i alla fall, men det spelet lär släppas tillsammans med 1:an som... 12/06
Skicka en rättelse