Ska ha gett Microsoft kalla handen.

Det var Kumbayastämning när Microsoft under gårdagens presskonferens avslöjade att Minecraft-spelare ska kunna samarbeta över formatgränserna. Plattformarna som gäller är Windows 10, Xbox One, Switch, Android och Ios – men inte Playstation 4.

Jez Corden från Windows Central förklarar det kort: Sony vägrade.

"Kumbaya my ass", tycks alltså vara Sonys inställning. Corden utvecklar svaret och säger att Microsoft vill att alla moderna plattformar för Minecraft ska fungera med varandra. Då Corden inte jobbar med Playstation vet han inte exakt vad Sony sa. (Antagligen inte "Kumbaya my ass".)

För Gamesbeat berättar Minecrafts Aubrey Norris att hon inte kan tala för Sony men hon håller ändå dörren öppen och vill ha med Playstation 4 i sällskapet.

Jag säger då det. Sjukt oproffigt med sådan här pajkastning... Microsoft har ju inte direkt en historik av att bete sig bättre själva. Att Sony sagt att de "vägrat" verkar dessutom vara en överdrift. http://kotaku.com/final-fantasy-xiv-isnt-coming-to-xb... 17/06 Jaa med tanke på Bethesdas knappt existerande E3 och EAs totala Shitshow så vore det konstigt om dom inte ledde atm. Sen om 40+spel plus "ny" konsol klarar av att slå Sonys tungviktare får vi se.. Släpper dom info/videos om Last Of Us 2,God of War och... 12/06 Det som kan rädda Sonys E3 är nya ip:n och bakåtkompatibilitet. Känns som att Microsoft leder årets E3 atm 12/06 Vilka jädra party poopers. 12/06 Det värsta som kan hända en konsol-gamer är att dom som köpt en konkurrerande (d.v.s. fel) konsol får spela samma spel som dem. 12/06 Så länge Sony har bättre spel så kommer ingen byta. 12/06 Äh, skitsamma. Ingen förlust direkt. 12/06 Sony betalar dessutom enormt mycket pengar till utvecklare enbart för att stora spel inte skall släppas till andra plattformar och märkligt nog ses det ju som något positivt av de flesta gamers. Man väljer konsol efter tillgängliga spel. 12/06 Riktigt uselt och väldigt anti-gamers. Var det inte Sony som mumlade om "for the players"? Men nä, inte spela tillsammans och ingen bakåtkompatibilitet. Vi är väl bara gaijins hela högen i någon kolumn i en kvartalsrapport... 12/06 Precis, verkar som Sony försöker ta över Microsofts position (när Xbox One premiärvisades) och framstå i så dålig dager som det bara går. Undrar vad sjuttom dom har i skallen där borta? 12/06
Skicka en rättelse