FZ klämmer på och spekulerar kring Xbox One X.

Den kraftfulla Xbox One X är E3-mässans stora hårdvarusnackis. Efter presentationen sent i måndags kväll finns maskinen att testa ute på mässgolvet – en chans FZ:s utsända naturligtvis inte missat.

Erik Cedervall har testat Minecraft och Gears of War 4 med framtida grafikuppdateringar, och han funderar kring Microsofts målgruppsbyte från familj till hardcore-spelare som är beredda att slanta upp lite extra för att sjunga 4K-gospelns lov. Kan det rent av vara så att Microsoft vill konkurrera med pc-spelarna...?

Finns säkert uterymme för att gå upp till high i så fall. Men i spel som har körts i 720p, t.ex. BF1 och Battlefront så lär det bli utmanande att köra på high i 4K och hålla stadiga 60 FPS, en frame rate som inte vanlga One klarade att hålla stabilt på... 15/06 Inte riktigt så det fungerar. Även om 4K är fyra gånger fler pixlar är skillnaden i FPS närmare 2 gånger. http://www.sweclockers.com/test/23818-radeon-rx-580-fran-asus-och-msi/6#content 15/06 Xbox One X är 4 gånger så kraftfull som den vanliga, och den kör spelen i 4K, vilket är 1080p gånger 4, en upplösning som vanliga One har svårt att hålla många gånger, utan får oftast nöja sig med 900p. Så man kan med säkerhet säga att One X kommer köra... 15/06 Vad för kvalité vi kan förvänta oss utöver 4K på Xbox One X vet vi inte. Att det skulle vara medium är ett antagande baserat på vad Xbox One/PS4 klarar när det kommer till 1080p (som har 1/4 av prestandan). Vad vi vet är att Xbox One X har samma teoreti... 14/06 4K blir nog standard som Microsoft kommer vilja att samtliga utvecklare försöker hålla, men sen om det blir 60 eller 30 FPS kommer nog att variera beroende på vad det är för spel. Destiny 2 är t.ex. bekräftat att bli 4K i 30 FPS på One X. Sen ska det... 13/06 I see! jag missuppfattade nog att 60 fps 4k skulle bli standard för spel på xboneX då. 13/06 Forza är inget krävande spel. Forza 6 Apex går att maxa i 4K@60 med ett RX 480. 13/06 Den här skulle kunna vara intressant, om den var designad till att ha i skrivbordet och vara kopplad med mus och tangentbord till min monitor. Tyvärr så är de flesta spelen till Xbox gjorda för handkontroll fortfarande, så lycka till med att konkurrera... 13/06 Inte en chans, lol! Däremot kan ju en PC-spelare köpa en iaf för att ha en konsol/medieenhet till tv för lite familjespel eller nåt. Det är ju inte att man måste välja bara en sak. 13/06 Nu är det snarare 6000kr här i Sverige, och det finns gott om 4K builds på Youtube för under $500 som du kan kika på. Det behöver inte nödvändigtvis vara moderkort och CPU från senaste generationen, eller ett snyggt chassi för den delen. Och SSD kan man... 13/06
Skicka en rättelse