Det ryktas om att det ska talas om tidsexklusivitet för Switch på Nintendo Direct ikväll.

Grisar flyger: Igår avtäckte en tårögd Michel Ancel Beyond Good & Evil 2, en prequel till originalet från 2003. På Twitch finns en intervju med Ancel (vid 28:47:30) och han bedyrar att uppföljaren, som är en prequel, "verkligen har band till det första spelet".

Ancel är vag med detaljer men det råder ingen tvekan om att ambitionerna är skyhöga. Man valde att lägga locket på då teamet ville kunna backa upp sitt drömspel med teknologi som var bra nog.

So we waited for three years just working on the technology, so that now you can really travel across space, planets. But not empty planets. Or not empty, generated, whatever planets. Real planets with cities, logical connection between the cities. And even all the natural events that you could have on these kind of planets, gravity, all the moons, and all these things. We needed to make sure, before coming here today, making sure that we will deliver the game.

Igår fick vi visserligen bara se en CGI-trailer men Ancel hävdar att den är represenativ för hur gameplay ska kännas, om än inte (förstås) med samma filmiska känsla. Du ska kunna gå på kinarestaurang, hoppa in i ditt lilla rymdskepp, susa ut genom atmosfären, docka med ditt gigantiska rymdskepp och byta planet. Inga laddningskärmar och:

It's like GTA but in space, in three dimensions.

Under gårdagen nämnde dock Ubi inte några format för det stora rymdäventyret. Tidigare har Twitterpersonligheten Laura Kate Dale hävdat att Nintendo öppnat plånboken för att Beyond Good & Evil 2 ska bli Switchexklusivt i tolv månader. Nu skriver hon på nytt:

Rykten, rykten. Dale har haft både rätt och fel förut, men under gårdagens Ubishow gick det inte att ta miste på att den franska speljätten och Nintendo var väldigt goda vänner.

Nej switch har tegra x1 com sitter i sheild tv. tegra x1är mycket bättre än tegra k1 som sitter i Sheil tablet. 14/06 Jag missade inte den, jag höll helt enkelt inte med. Många av de bästa spelen som jag spelat har varit exklusiva spel och jag förklarade även varför dessa behövs. Det jag håller med om däremot är spel som kommer från en tredje part, spel som en konsolti... 14/06 Blir väl som med Rayman Legends, skulle ju släppas för Wii U nästan ett år innan det faktiskt släpptes (och då var det inte längre Wii U-exklusivt heller) 14/06 Plattformsexlusivt till Switch i 12 månader? Det kommer inte släppas till Switch alls. 14/06 Känns som du missade Divions poäng fullständigt. Det är helt och håller irrelevant om exklusiviteten gäller en specifik konsoll eller ett par olika konsoller, hans poäng kvarstår. Rätt har han också, för den delen. All form av plattformsexklusivitet är... 14/06 Även om det vore en liten "revenge!" känsla sedan Rayman Legends så hoppas jag inte det stämmer. 13/06 Vilka exklusiva spel då? Jag såg inte ett enda som var exklusivt för Xbox One. Han pratade om konsol exklusiva och det är en stor skillnad på det kontra vad Sony och Nintendo har. Exklusiva spel säljer konsoler, tror man inte det gör det kommer man nog... 13/06 Hoppas verkligen inte att det blir 12 månaders exklusivitet, det skulle suga elefantballe.. 13/06 Ska dom seriöst utveckla ett så pass ambitiöst spel till en konsol med prestandan av en padda? Bokstavligen talat, https://www.nvidia.com/en-us/shield/tablet/ = switch fast med bättre hårdvara. 13/06 Ja ni som såg Microsofts konferense när Phil sa hur många spel som var xbox exklusiva å publiken jublar värre än någonsin som om det vore något bra. Undrar om dom jublar lika högt åt detta... folk är allt bra dumma ändå. Finns inget positivt för oss kon... 13/06
Skicka en rättelse