2d-upplägg i 3d-miljöer i actionäventyret som släpps i september.

Som om det inte vore nog med Metroid Prime 4 till Switch gör Samus Aran också comeback i 3DS-titeln som logiskt nog heter Metroid: Samus Returns. Miljöerna må vara tredimensionella men som du ser i trailern är det här samma koncept som Metroid årgång 1986.

Eller snarare Metroid II: Return of Samus från 1992. Detta är nämligen en omtolkning av just det Game Boy-spelet, och det är Castlevania-bekantingarna Mercury Steam som ligger bakom det.

Det har varit en bra dag för Metroid-fans, och det var inte en dag för tidigt. Sedan releasen av Metroid Prime 3 2007 har det varit motigt för serien. Metroid: Other M (2010) var visserligen stabilt (bortsett från kalkonstoryn), men Federation Force (2016) ska vi inte prata om.

Så då gör vi inte det. Låt oss tala om Metroid: Samus Returns istället. 15 september släpps det.

Så dom ska köra denna trailer och säga att det kommer ett helt annat Metroid till switch? Det kommer ju vara två helt olika spel, det är som att köra en NHL 18 trailer då dom ska visa FIFA 18. 14/06 Tänkte mer när dom ändå var inne på Metroid, dom kunde ju kört denna trailern och sen sagt att det kommer ett Metroid till Switch också. Nu var det ju sjukt många som missade detta... 14/06 Udda att dom inte visade det här under Spotlight. 14/06 För detta är ett helt annat spel? 14/06 @Puscifer: sant jag antar att all pr är bra pr. Tycker bara att ett sådant bra spel förtjänar ett bättre öde. Men, men det är inte ensamt om att gå den vägen, rip Chrono trigger resurrection, Pokemon uranium mfl. 13/06 @moggen: Nu är jag inte särskilt insatt i den juridiska världen, men rent spontant tänker jag på gratis PR; att Nintendo avvaktar med att slå ned på projektet in i det sista för gratis uppmärksamhet och PR. 13/06 @Puscifer: jo säkerligen men varför de vänta 8 år att göra det är ju frågan. Särskilt i och med att det fanns långa demon innan det var klart. Så man kan ju spekulera i att de vill få idée, feedback etc gratis. 13/06 Nu fattar man ju dock varför de tog ned de där Metroid Fan spelet som kom ut för inte så länge sedan. Nintendo gjorde en egen remake : ) 13/06 @moggen: Det hade säkerligen lite att göra med att Nintendo behöver upprätthålla sitt varumärke också rent juridiskt. 13/06 Då kanske de inte var så konstigt att Nintendo var så snabba att stänga ner am2r. Ska bli spännande och se om det kan matcha am2r, tveksamt skulle jag säga med tanke på 2.5 d upplägget. 13/06
Skicka en rättelse