"Teamet blir inte jätteglatt när jag avslöjar saker i förtid"

När Microsoft ryckte täckelsen av Xbox One X på E3-presskonferensen berättade man också att spel till original-Xboxen kommer släppas till Xbox One-familjen. Först ut blir arkadflygaren Crimson Skies som ska lanseras senare i år.

Nu säger Xbox-chefen Phil Spencer att han gärna ser att tjänsten också kommer till pc. PC Gamer frågade honom om emuleringen kommer till pc, och han svarade ett rakt "Ja". Han förklarar att det är enklare att emulera Xbox-spel än 360-spel till Xbox One, eftersom den senare är en PowerPC-arkitektur, medan original-Xboxen är x86.

Spencer berättade också att han gärna ser prenumerationstjänsten Game Pass till pc, och antyder att det kan vara på gång. Game Pass kostar cirka 100 kronor i månaden och ger tilgång omkring 100 spel. Så här säger Spencer:

Jag har sagt att jag vill ta Game Pass till pc:n. Teamet blir inte jätteglatt när jag avslöjar saker i förtid, men jag vill defintivt ta Game Pass till pc.

Det är en affärsmodell som jag tror kan vara bra för skaparna, och när affärsmodeller funkar för skaparna innebär det ofta att spelarna får bra innehåll. Jag gillar det. Vi har inte samma djupa katalog av spel till pc som till konsol så marknadsteamet har varit på mig lite om det, att det inte nödvändigtvis är den bästa funktionen just nu, för att vi inte har tillräckligt med spel, men jag vill bara komma igång. Så jag ligger på teamet rejält för att de ska ta fram tillräckligt med material för att kunna göra nåt på pc, och sen säkerställa att vi har samma långsiktiga engagemang.

Game Pass lanserades till Xbox One för två veckor sedan, och kan testas gratis i 14 dagar. Tjänsten erbjuder i nuläget titlar som Payday 2, Bioshock Infinite, Halo 5, Mad Max och Brothers.

Skicka en rättelse