Inget att vinna på en domstolsprocess, säger moddarna.

Den populära GTA-modden OpenIV dras tillbaka efter att Rockstars ägare Take-Two skickat ett varningsbrev till utvecklarna. I brevet står att modden bryter mot Take-Twos regler, och att den öppnar för säkerhetsintrång från tredje part. Det uppger moddskaparna.

Moddarna menar att det här inte stämmer, att man följt reglerna till punkt och pricka. Men man har ändå beslutat att ta bort modden, detta för att man inte tycker det är värt den tid och det arbete som en rättsprocess skulle innebära.

Yes, we can go to court and yet again prove that modding is fair use and our actions are legal. Yes, we could. But we decided not to.

Going to court will take at least few months of our time and huge amount of efforts, and, at best, we’ll get absolutely nothing. Spending time just to restore status quo is really unproductive, and all the money in the world can’t compensate the loss of time.

So, we decided to agree with their claims and we’re stopping distribution of OpenIV.

OpenIV har funnits i tio år och är en samling verktyg för att modda GTA V, GTA IV och Max Payne 3. Utvecklarna säger att man ansträngt sig för att följa Take-Twos något luddiga riktlinjer för moddande, till exempel genom att "absolut inte stöka med online-delen". Vilket man tydligen inte skött tillräckligt bra, enligt spelets ägare.

Take-Two har såvitt känt inte kommenterat kravbrevet offentligt.

@totte1015: Kan Rockstar göra med en uppdatering om de vill. Piraterna kan dock fortsätta spela mod eftersom de slipper uppdatera så de sitter lugnt i båten. 17/06 Kommer inte i princip ALLA mods sluta fungera nu? Fordonsmoddar och vapen och grafikmoddar? 16/06 Fast trainers kan man modda in utan OpenIV. Tur det iallafall för Simple Trainer är anledningen till att jag fortfarande spelar GTA V ibland. :) 15/06 Rockstar gillar mods, de har sagt de är ok med det och har to.m promotat mods. Jim Sterling kom med en video på ämnet alldeles nyss: https://www.youtube.com/watch?v=PYApM6kWzqo 15/06 Fyfan inget unlimited ammo, odödlig, polisjakter med fast speed 2.0 och ens kunna spawna NPC's och fordon. Nä det känns skönt att Garry's Mod existerar. 15/06 @eijnok: Rockstar / Take Two spelar väl ingen roll? Det kan ju lika gärna vara Take Two som gör det på Rockstars begäran eftersom att Take Two är ägaren av dem. Sen var väl mitt inlägg kanske lite med "glimten " i ögat om man läser kommentaren innan ;) 15/06 @Halvars90: Det är Take-Two som har skickat breven med kraven inte rockstar. Det dom kan tänkas förlora på är att folk spelar spelt med moddar som de annars kunde sälja till användarna via DLC och mikro-transaktioner. Så detta handlar enbart om girighet... 15/06 @Araxes: Jag känner till det. Men samtidigt skulle de inte förlora de minsta på dedikerade servrar / modstöd. Snarare att fler människor köper spelet för att multiplayer blir än mer attraktivt och därav än mer förtjänst. Så det är liksom Win-Win. 15/06 @SWEBarb: Folk gillar mods, när ska Rockstar fatta? 15/06 rockstar gillar inte mods, när ska folk fatta?? 15/06
Skicka en rättelse