Vi får hålla till godo med örn respektive kikare.

Ibland är det svårt att se spelvärldarna fantastiska skogar p.g.a. alla interfaceträd. Tänk om vyerna kunde vara lika rena som den ovan i Assassin's Creed Origins? Kanske blir det inte just så här rent, men klart är att varken Assassin's Creed eller Far Cry 5 kommer att ha minikartor. Du får hålla till godo med örn respektive kikare, enligt PC Gamer.

Det är vågat att Ubi inte ger oss alternativet till minikarta. De typiska ikonerna kommer fortfarande dyka upp när du blickar genom din kikare eller ur örnperspektiv, men på det stora hela verkar det som om Ubisoft vill att vi ska upptäcka deras världar för egen maskin snarare än att ha blicken fäst i ett hörn av skärmen. Förhoppningsvis kan vi släcka ner all form av interface.

Alla videos man sett när folk spelat assassins creed på youtube så har dom då haft minimap. 17/06 @Salamikorv: hehe, ja döda allt är ett måste! Vilket gör vissa spel jobbiga för en annan när dom är gjorda så man helst inte eller inte ens kan döda alla fiender :-P 16/06 Otroligt att det är Ubisoft av alla som kommer med denna slags "reform"... Jättebra är det iaf. Minimaps och waypoints på skärmen kan vara ok, men bara om dom är ytterst sparsamma och vaga. T.ex. witcher 3, skyrim, oblivion och dishonored blev betydligt... 16/06 Låter lovande. Som ovan talare sagt, mer utmaning. Dagens spel är för mycket handhållning. 16/06 Änteligen! Hurra! 16/06 Någon som äntligen har fattat att det är 100ggr roligare att upptäcka en open world helt själv. Bara dags för Rockstar att göra likadant :P. Alla spel borde ha på svårast svårighetsgrad en helt clean yta, där saker bara dyker upp när man ber om det. 16/06 Ingenting som bara är inställt som default då? 16/06 Det är ju dock ett RPG medan AC är en actionserie. Det blir en lite skev jämförelse. "Alla" RPG:n med öppna världar är ju relativt befriade från handhållning. 16/06 @sitman: Haha, nä precis, jag menar generellt med Zelda spel, tänker framförallt på A Link To The Past och Ocarina of Time, blev ganska irriterad flera gånger :) Men jag tror att om man gillar stämningen och settingen i spelet så gillar har man inget... 15/06 Om dom ände kunde slopa hela den avskyvärda mekaniken med att klättra upp på saker för att få ikoner magiskt överallt hade det varit långt bättre. Dom skapar så otroligt fina miljöer med ena handen och dödar all anledning till utforska dom med den andra... 15/06
Skicka en rättelse