Hävdar att Take-Two inte specifikt är ute efter att sätta dit singleplayer-moddar.

Igår rapporterade vi om att det mycket poulära GTA-modverktyget OpenIV tas ner efter att Take-Two, ägaren av GTA-studion Rockstar, hotat med att dra modkreatörerna inför rätta. Moddarna valde att inte ta kampen och sa att de har "inget att vinna på en domstolsprocess".

Rockstar väljer nu att kommentera Take-Twos tilltag för PC Gamer.

Take-Two's actions were not specifically targeting single player mods. Unfortunately OpenIV enables recent malicious mods that allow harassment of players and interfere with the GTA Online experience for everybody. We are working to figure out how we can continue to support the creative community without negatively impacting our players.

Enligt Rockstars version kom alltså OpenIV olyckligt nog i vägen för deras GTA Online-policy och ska inte ha varit en specifik måltavla för Take-Two. Det är ändå ett snöpligt slut för modverktyget som under närmare ett halv decennium främjat så mycket spelarkreativitet.

Sedan den senaste patchen i GTA:O så har fuskarna i princip försvunnit. Skaparna av OpenIV säger att det inte har med multiplayer att göra. Vilket förmodligen är sant. Problemet är att du kan fortfarande använda OpenIV för att köra fusk i online delen.... 19/06 Spoken like a true capitalist. Det uttrycket står för är att kunden/konsumenten är den som betalar för något som skall vara attraktivt i den mening att man vill betala pengar för den varan/tjänsten. Därför handlar det om att anpassa det man säljer efter... 18/06 Saxad från kommentarerna till PC Gamers artikel. 18/06 Det är å andra sidan ett lika stort kollektivt självmord att spotta sina trogna kunder i ansiktet på detta viset. Det är som gjort för att få sitt fina rykte totalförstört av kortsiktig girighet och det är oftast döden för ett företag när de arrogant... 18/06 De ser pengar försvinna ut i tomma intet av sin framtida försäljning av diverse krimskrams dlc:s/mikrotransaktioner till online läget av spelet, det enligt min "lekmannamässiga" bedömning. Inget fel i det, men den enorma girigheten sticker givetvis i... 18/06 @zumo: Skitsnack, kunden har ALDIRG rätt snarare, har du ens jobbat inom ett leveransyrke till kund(företag eller slutkund,) ? Fan det sämsta uttryck som någonsin funtats, kunden vet sällan ens vad som är bäst för dem själva. Jobbar inom e-Commerce bran... 18/06 @zauii89: I rest my case. Du är uppenbarligen inte något GTA-fan och jiddrar bara på för sakens skull. Att de använder nånting som knappt påverkar fuskandet som svepskäl när det egentligen handlar om mer inkomstmöjligheter. Att ta bort möjligheter till... 17/06 @zumo: Ja men därför ska man ju ändå inte sluta motarbeta fuskare. Ska vi slopa lagarna också eftersom de alltid bryts av idioter, ologiskt 101.. De är ju trots allt deras produkt och om de vill bannlysa detta inofficiella hack till verktyg så är de väl... 17/06 Online requirement, lol! 17/06 Så det är därför jag kan ladda ner moddar, som jag kan använda OpenIV för att installera för att spawna pengar och fordon i Online... det GÅR att använda för online och därför stoppas de. 17/06
Skicka en rättelse