Sonychefen bekräftar mångas intryck.

En av Playstationshowens stora överraskningar var att superklassikern Shadow of the Colossus till Playstation 2 och från 2006 är på väg till Playstation 4. Vi var många som med en gång tog för givet att det var en fullfjädrad remake och ingen remaster (för en sådan har vi ju redan fått).

Enligt en intervju med Sonys Worldwide Studios president (fritt översatt: väldigt mycket chef) Shuhei Yoshida i Famitsu (via Siliconera) är detta att slå huvudet på spiken.

It is a remake. The game content is the same as the original version, but all the assets are being remade.

Skaparen Fumito Ueda är "inte så involverad" i PS4-versionen, som utvecklas av Bluepoint Games (samma team som gjorde HD-versionerna av Ico och Shadow of the Colossus), och ingreppen i innehållet är lika med noll, enligt Yoshida. Dock verkar kontrollerna få en översyn.

Player preferences for controls and such change over time, so we're working on implementing a more modernised way to play. And of course you can play with a feel of the original version, but what we're doing is showing how great the original work is, using today's technology.

Skicka en rättelse