"Starcraft, Warcraft 3, Diablo 2 … we're restoring them to glory".

Att Blizzard plötsligt bestämde sig för att göra en HD-version av Starcraft liknande inget beslut studion hade fattat tidigare, men kanske är Starcraft: Remastered bara början? En ny jobbannons vittnar om att Blizzard kan komma att utveckla remasters av både Diablo II och Warcraft III.

Compelling stories. Intense multiplayer. Endless replayability. Qualities that made StarCraft, Warcraft III, and Diablo II the titans of their day. Evolving operating systems, hardware, and online services have made them more difficult to be experienced by their loyal followers or reaching a new generation. We're restoring them to glory, and we need your engineering talents, your passion, and your ability to get tough jobs done.

Det intressanta är ju att Diablo II och Warcraft III nämns i samma andetag som Starcraft och att "we're restoring them to glory". Ett annan krav för de som söker jobbet som lead software engineer är "implement, maintain, and own infrastructure for the Diablo franchise".

Redan i slutet av 2015 sökte Blizzard nytt blod för att återställa just Starcraft, Diablo II och Warcraft III till sin forna glans. David Brevik ser visserligen hinder för Diablo II, men en slutsats vi drar av annonserna är att Blizzard vill ta sig förbi dessa bromsklossar.

Ha! Battleships var ju sjukt kul :) 19/06 WC3 TFT remaster hade varit guld! Förutsatt att custom games fortfarande är en grej så att man kan spela all gamla Mafarazzo TD, Castle Fight, Golem Wars, Battleships och liknande igen! 18/06 Håller med! Personligen tror jag inte riktigt på remakes. Det är svårt att få till den magi man har byggt upp i huvudet tack vare nostalgi plus att spelen fungerade bra för att de kom då de kom. Så fort man gör ett återbesök blir man ju mest lite ledsen... 17/06 Hade mycket hellre sett en Remake än en remaster på D2. Kommer ju bara bli HD och lite quality of life-improvements troligtvis, inte särskilt spännande... 17/06 Om det är något företag som jag tycker borde byta alla sina art directors, på ett bräde, så är det Blizzard. 17/06 5 spel på 15 år... wow, mycket för ett företag med typ 5000 anställda. Snacka om sjukt lata och fega om sitt rykte efter dom släppte sin kassako WoW. Och av dom fem spel dom släppt har precis gjort det dom är så rädda om, hjälpt till att sabotera deras... 17/06 De borde göra en remaster av Diablo2 med mycket bättre grafik och lägga till mer grundmaterial samt göra fler expansioner, så länge de inte ändrar spelets känsla och mekanik så kan de knappast misslyckas. Diablo 3 ändrade alldeless för mycket vilket gjo... 17/06 @mrpijey: Jag gissar att alkohol skrev 80% av detdär. 17/06 Visste ni skulle nämna dem :). Mitt svar var lite av en pik mot Blizzard och resten av speljättarna. Javisst har de skapat Hearthstone, Overwatch och Heroes Of The Storm, men dessa är mer ett svar på andras idéer och att försöka tjäna snabba cash utan... 17/06 Diablo 2 LOD remastered *drools* vart förbokar jag ? :D ps skit i efterföljare..brukar ändå floppa ! :P 16/06
Skicka en rättelse