Presskonferensen med Xbox One X i fokus fick flest röster.

FZ-läsarna har talat: Microsoft med sin Xbox One X-show vann en klar seger (32 procent) i omröstningen om vilken som var den bästa presskonferensen under årets E3. Kampen om andraplatsen var desto jämnare men Nintendo, med Super Mario Odyssey och Metroid Prime 4, vann över Sony med 15 röster (21 respektive 20 procent).

Sony spelade med säkra kort och framför allt sådana vi sett redan i fjol. Det visade sig ändå att med god marginal knuffa ner Ubisoft, med Beyond Good & Evil 2, Far Cry 5 och Assassin's Creed Origins, till fjärdeplatsen med 16 procent av rösterna.

EA Play, Bethesda och PC Gaming Show får skämmas: två procent vardera. Det placerar dem efter Devolver Digitals icke-presskonferens som var fullständigt bisarr och kritisk mot spelbranschen.

Men det är ju en stor del av deras strategi... Det är "Microsoft exclusive" i den meningen att de inte har exclusive stuff till bara Xbox. Scorpio-exclusive hade varit en riktigt dålig ide. Det är ju inte en ny konsoll i den meningen. 19/06 Microsoft må ha vunnit konferensstriden men Nintendo kommer troligen ha två spelsläpp i år som kommer inta både plats ett och två of all time. 18/06 Jag fann inte årets E3 så jättespännande men mellan Sony och MS lägger jag nog rösten på Sony. De har bra mkt mer konsol exklusiva titlar än MS och det är lite vad som gäller nu tycker jag i konsolkriget, vilket inte säger jag är intresserad av precis... 18/06 Även om den hade fått en betydligt kraftfullare CPU hade det inte spelat roll eftersom spelen ska vara spelbara på den vanliga one också. Och att köra i 4k kräver mycket mer av GPU men inte så mycket mer av CPU. Sedan fanns det ju inget vettigt från AMD... 17/06 Tyckte MS konferens var en flopp, inga exklusiva spel alls till sin nya konsoll och en prislapp som kommer fungera som en bra bromskloss. Ska man prata spel som kommer till PC också, så var ju UBI bra mycket intressantare isåfall. Till konsoll hade Sony... 17/06 Oväntat men gött med Xbox-seger! Xbox One X var riktigt fet. Bäst var dock att MS med Phil Spencer vid Xbox-rodret har vänt om den snedstyrda skutan och det börjar ge resultat nu. Det är fullt gamingfokus nu, och det märks! När MS flexar sina ekonomiska... 17/06 Dom vissa spel och consolen var nice men deras snack "Exlusive" och "True 4k" hela tiden var tröttsamt. Som andra har sagt var väldigt sval E3. 17/06 Var nog det sämsta e3 än så länge, bara massa uppföljare. + ointressanta konsollspel , på pc sidan var det tunt. Sen hymmlandet om nya x-box är ju bara en lätt uppdaterad jaguar med lätt trimmat gk så var inget annat än besvikelse hela spektaklet. Life... 17/06 Som nån streamer sa, microsoft visade bredaste spel katalogen plus gameplay. För mig är det bra när spel även kommer till pc, Ser ju det som nått bra. 17/06 Tycker det känns bra att det finns tre starka konsolmärken att välja på nu. Xbox One X, PS4 Pro, sen bärbara Nintendo Switch. Hoppas att Nintendo kan göra någon uppdaterad version av Switch inom kort också typ en stationär Switch med fokus på mer presta... 16/06
Skicka en rättelse