Fortsatt kontrovers kring stämningsbeslutet.

Moddar har spelat en väldigt stor roll i Grand Theft Autos värld, så när Take Two nyligen bestämde sig för att göra moddverktyget OpenIV olagligt var det många som inte bara höjde på ögonbrynen utan också blev väldigt upprörda.

Nu har tusentals användare stormat spelets steam-sida och dragit ner omdömet till den lägsta nivån, nämligen "överväldigande negativt". På Reddit är det för närvarande debatt om vare sig det verkligen spelar någon roll vad omdömet visar, där ena lägret anser att det kommer avskräcka första-köpare, och andra menar att det bara är "en röd text" som inte spelar någon som helst roll för speljätten Rockstar.

Vad tycker du? Är sänkt omdöme för spelet en rättfärdigad reaktion?

Patetiskt av konsumenterna att retroaktivt ändra sina betyg av spelet för att Rockstar har bannlyst en mod som gör det möjligt att fuska i Online-delen av spelet. 24/06 Inte riktigt så dåligt med tanke på vad Rome 2 vad för spel. Men personligen, tycker jag inte att spelet i grund är särskilt mycket bättre. Visst warhammer världen gör otroligt mycket, både för stämning och magi etc, men spelet lider fortfarande av stor... 22/06 Om du ingår i ett avtal med ett företag så är det de avtalet som gäller. Om avtalet är innehåller konstiga saker så är det DITT ansvar att kolla upp det och isåfall få det hävt. Men om det gäller en tjänst som någon tillhandahåller och de bryter mot sve... 21/06 Det där är inte sant. Ett avtal kan ALDRIG åsidosätta vad lagen säger, oavsett vad de tycker i butiken. I det HÄR fallet däremot, säger EULA ingenting om mod-support. Hade de sagt i köpeavtalet att det ingick när du handlade spelet, hade det varit en... 21/06 Fast så är det inte, Sveriges lag kan inte göra någonting åt ett avtal mellan en tillverkare och dig. Om de säger att du inte få modifiera spelet / musiken / filmen så får du faktiskt inte göra. Sen att riskerna att du någonsin kommer hamna i trubbel... 20/06 Lider TW Warhammer av precis samma problem som Rome 2? Jäkla trist och inget jag har läst om i några recensioner i alla fall. :( Tycker mest det har tokhyllats en masse, utan att ingående beskriva problemen med spelet alls, men behöver man modda ett spe... 20/06 Givetvis är det enormt luddigt jämfört med i princip alla andra branscher! Jag äger rätten att nyttja spelet, så långt är vi överens, jag kan givetvis inte modifiera spelet och sedan sälja det som en helt ny produkt, det är inte heller det som det är... 20/06 Håller med i nästan allt du säger, Total warhammer är ett okej spel men lider av att du nästan måste modda det med nån form av AI:mod för att det ska gå att spela. Det har stora brister det spelet också. Saken är att detta är ganska lätt åtgårdat. Bara... 20/06 Själv har jag inget problem med att de stänger ner möjligheterna. Men det som gör mig arg på hela cirkusen är att Rockstar skulle stoppat fuskare för flera år sedan. De skulle ha stängt ner möjligherna till att ha moddade filer när du joinar online från... 19/06 Rockstar bröt mot den uråldriga regeln "lita aldrig på klienten" och får nu lida för det, så dom väljer att carpet-bomba modding communityn, det är värdelöst. Var istället arg på Rockstar som valde att prioritera ner säkerheten på sina system. Ironin i... 19/06
Skicka en rättelse