Blir det en lysande comeback?

Konsolkriget pågår för fullt mellan Nintendo, Microsoft och Sony, men om man får tro en ny annonsering kommer de snart att få ännu en rival att handskas med - nämligen gamla goda Atari.

Företaget, som är långt ifrån en främling för konsolbranschen, teasade precis en helt ny produkt vid namn Ataribox.

Mer än så vet ingen i nuläget då precis noll specifikationer och detaljer har släppts. Många spekulerar att det kanske kan röra sig om en emulator i stil med Nintendos enorma succé NES-mini, men den enda egentliga informationen vi fått hittills är en kort video som visar upp några snabba vinklar, och ett vagt uttalande från Ataris CEO Fred Chesnais. Under en E3-intervju med Gamesbeat passade han på att bekräfta Ataris comeback till hårdvarubranschen, och avslöja att den nya produkten kommer vara baserad på "PC-teknologi".

Är du intresserad av att se vad Atari har att komma med?

Tack till trickeh2k för detta #nyhetstips!
@Winzi: Okey, ska hålla utkik. Det som jag uppskattar med Nintendo spel (japanska överlag kanske) är att de är mycket svårare än många andra spel, man sätts verkligen på prov och jag vet inte hur många gånger jag har varit nära att slänga kontrollen i... 24/06 @Espresso_Bengt: Av vad som annonserats ut på E3 så Mario+Rabbids, Mario Odyssy, Kirby, Yoshi, Metroid Prime 4, Xenoblades och Sonic Mania om det nu blir lite mer som de traditionella sonic spelen. 19/06 @Winzi: I see, då har du nog större intresse för övriga Nintendo titlar än jag. De senaste Nintendo konsolerna jag köpt så har jag spelat igenom alla Super Mario spel, Mario Kart samt lite Zelda och kanske Donkey Kong eller nått Yoshi spel, sen tröttnar... 19/06 @Espresso_Bengt: själv tycker jag nu efter E3 att Nintendos Switch faktiskt är värt ett köp. Alla titlar jag är sugen på där kommer ut med bra mellanrum , samt att dessa till skillnad från xbox kommer bara där. Xbox anywhere till all ära (jag gillar)... 18/06 Högoddsar med en gissning på en Atari-stämplad Steam Machine eller liknande med ett rejält Atari-paket med spel "inbyggt". 18/06 @gerald: Jag håller med! Nintendos spel är lite annorlunda och fokuserar kanske på annat, men framförallt tycker jag de inte levererar tillräckligt många bra spel till Switch, så det motiverar inte ett köp just nu, speciellt för få bra tredjeparts tillv... 18/06 Av det man får se i klippet så slår det ju an strängar som osökt för tankarna till detaljer på gamla Atari 2600'n. :) Så det blir säkert någon retromaskin. http://www.arcadepunks.com/wp-content/uploads/2016/03/Atari2600.png 18/06 Det beror på vilket Atari du talar om, namnet Atari har vandrat mellan flera olika ägare som har producerat vitt skilda produkter. Nuvarande Atari (SA) är i själva verket franska Infogrames som har en helt annan historia än Atari Inc. som verkade fram... 17/06 https://sv.wikipedia.org/wiki/Pong 17/06 Förlåt, det var jag som kissa i byxan lite bara. Vore sjukt kul o se en remake på Atari ST, kan jag spela Bobo och njuta av att skala potatis igen. Ser tyvärr u som Atari 2600 dock :/ 17/06
Skicka en rättelse