Det har tagit nästan fem år men snart är spelet redo. Erik och Anabelle delar med sig av sina tidiga intryck.

E3 må vara över men intrycken består. Erik och Anabelle fick tid att besöka Epic Games mysiga monter för att testa den snart färdiga free to play-titeln Fortnite. Spelet har varit under utveckling i snart fem år, något utvecklarna inte skämdes över att erkänna. En av de stora anledningarna var att spelet i stort har transformerats till att passa in i e F2P-modell.

Många spelare känner såklart en viss aktsamhet inför beslutet, men utvecklarna vill förtydliga att Fortnite utan problem ska gå att spela utan att betala – allt som går att köpa kan även låsas upp genom att bara spela spelet. De beskriver det som ett ”pay to advance”, vilket kort och gott betyder att du måste köra grundspelet för att utvecklas, men att du kan avancera snabbare om du betalar.

Just hur balanserat det visar sig vara får vi helt enkelt se när den färdiga versionen släpps i början av 2018. Kan du däremot inte hålla dig kommer Epic Games även köra ut en Early Access-version den 25 juli som du kommer behöva betala för att spela.

Skicka en rättelse